A+ A A-

Η ηθική πρόκληση του Κώστα Λαλιώτη

Χωρίς την ασπίδα προστασίας της βουλευτικής ασυλίας, προσπερνώντας τις πολλές και υπόγειες εναντίον του φήμες περί αθέμιτου πλουτισμού, ο Κώστας Λαλιώτης, προκαλεί έδω και πολύ καιρό τον οποιονδήποτε τον τοποθετεί στους "λερωμένους" πολιτικούς, να τον διώξει ποινικά, όπως θα έκανε για τον κάθε απλό Έλληνα πολίτη.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν είναι βουλευτής, αλλά κανείς δεν έχει στραφεί εναντίον του δικαστικά με σοβαρές κατηγορίες διαφθοράς ή κάτι άλλο που θα τον έσερνε στα δικαστήρια.
Η αποζημίωση που διεκδικεί ο Κ. Μητσοτάκης είναι για συκοφαντική δυσφήμηση για την υπεράκτια εταιρεία MAYO που το δικαστήριο δέχτηκε ότι ενίσχυε τα ταμεία της Νέας Δημοκρατίας και όχι το προσωπικό ταμείο του επίτιμου προέδρου της, όπως διέδιδε ο Αρκάς πολιτικός.
Χθες στην τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ, ο Κ. Λαλιώτης κατηγόρησε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για "μικρότητα", αφού ο 90χρονος παλαίμαχος πολιτικός θεώρησε σκόπιμο να προχωρήσει στην κατάσχεση της πατρογονικής εστίας του Κ. Λαλιώτη στην Αρκαδία για περίπου 100 χιλιάδες ευρώ που του επιδίκασε το δικαστήριο.
Κατηγόρησε τον "δεινόσαυρο" της πολιτικής διότι ενώ, όπως είπε, μπορούσε να ζητήσει την κατάσχεση άλλων περουσιακών στοιχείων π.χ. αγρών, κτημάτων κ.λπ., επέλεξε να "χτυπήσει" από κακεντρέχεια κατευθείαν στο σπίτι που κληρονόμησε από τους προγόνους του που έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία.
Το στιλ και η αισθητική μιας αντιπαράθεσης ( ο Μητσοτάκης έχει χαρακτηριστεί μπουνταλάς και από τη γυναίκα του) έχει μεγάλη σημασία και επηρρεάζει άμεσα και την ηθική πλευρά της.
Ο Κώστας Λαλιώτης υπήρξε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ για οκτώ συνεχή χρόνια (Οκτ. 1993- Οκτ. 2001) και γι' αυτόν το λόγο οι φήμες οργίασαν. Οι κάθε λογής καφενόβιοι της πολιτικολογίας δεν ήταν δυνατόν να μην σπείρουν σενάρια για "χοντρή κονόμα", μίζες, συμμετοχές σε μπίζνες κ.λπ.
Ο Κώστας Λαλιώτης, ο επονομαζόμενος και "θείο βρέφος", ήταν ένα από τα πιο αγαπητά παιδιά του Ανδρέα Παπανδρέου, ένα παιδί του "κομματικού σωλήνα" του ΠΑΣΟΚ, κι ένας από τους πιο μισητούς στόχους για τους αντιπάλους του.
Αν είχαν βρει κάτι εναντίον του θα τον είχαν στήσει στα δύο μέτρα...
Όπως, είπε, στην τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ, αν είχε "λερωμένη" τη φωλιά του, ο Κ. Μητσοτάκης, αλλά και οι Αμερικανοί (!) θα τον είχαν ξεπουπουλιάσει!
Είπε επίσης ότι, την εποχή που η ΝΔ, τουλάχιστον εν γνώσει του κ. Μητσοτάκη, εισέπραττε ενισχύσεις από την MAYO, ο Κρητικός πολιτικός παρέπεμπε με θράσος και υποκρισία τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο. ¶φησε να εννοηθεί μάλιστα ότι η κόντρα του με τον επίτιμο ήταν υποχρέωσή του απέναντι στον πολιτικό του πατέρα τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο Κώστας Λαλιώτης, δεν είναι κανένας τυχαίος πολιτικός, είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση. Ενώ θα μπορούσε να είναι βουλευτής προτίμησε να μην ζητήσει την έδρα που κανείς από το ΠΑΣΟΚ δεν θα του αρνιόταν (είπε βάλτε με τιμητικά τελευταίο στο ψηφοδέλτιο). Αν είχε "λερωμένη" τη φωλιά του σίγουρα θα ήθελε όσο τίποτα τη βουλευτική ασυλία. Επομένως, είναι άδικο να λέγονται όσα ακούγονται γι' αυτόν περί μιζών, πλουτισμού κ.λπ.
Ο Κ. Λαλιώτης είναι ένας Έλληνας πολίτης που ενεπλάκη με την πολιτική και είχε το θάρρος να πετάξει το "ηθικό γάντι" εδώ και πολύ καιρό προς όλους. Δεν γνωρίζουμε πολλούς πολιτικούς που το αποτόλμησαν και μάλιστα σε τόσο μικρή ηλικία...



ΥΓ) Αν οι δύσπιστοι σκέφτονται ότι μπορεί να έχει κάνει τις "λαδιές" του με επιστημονική τελειότητα και δεν φοβάται μήπως εκτεθεί, ας το αποδείξουν! Μέχρι τότε κανείς δεν δικαιούται να κατηγορεί με αερολογίες γιατί μετατρέπεται σε κοινό συκοφάντη!