A+ A A-

Τυχοδιωκτικός Αμοραλισμός

Ήταν ένας καλοζωϊσμένος δεξιός, όπως και αρκετοί άλλοι βουλευτές και παράγοντες του κυβερνώντος κόμματος και εξέπεμπε την άνεση του ανθρώπου που δεν έχει στερηθεί στη ζωή του και που ξέρει να το απολαμβάνει.
Κατά βάθος ο "άνετος" Γιώργος Βουλγαράκης, λειτουργούσε με περισσή αυτοπεποίθηση, όπως το φαβορί που υποτιμάει τις διαθέσεις και τις δυνατότητες των αντιπάλων του.
Ο κινητήριος μοχλός της συμπεριφοράς του ήταν σε τελική ανάλυση αυτό που χαρακτηρίζει το σκληρό πυρήνα της ιδεολογίας του κόμματός του: ο τυχοδιωκτικός αμοραλισμός.
Με απλά λόγια, τώρα που έχουμε το πλεονέκτημα, να φορτσάρουμε να εξασφαλίσουμε μια άνετη ζωή για μας και για τα παιδιά μας με κάθε "νόμιμον" τρόπο που δεν θα απειλήσει την ελευθερία μας.
Όμως, το "νόμιμον" διαβάζεται και ανάποδα, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς.
Κι έτσι άρχισαν τα συμβόλαια και οι μπίζνες...
Κι έτσι μπήκε στο χορό και όλο το σόι: σύζυγος, πεθερός, πεθερά, κουνιάδος κ.ο.κ.
Τι σημασία έχει αν είσαι υπουργός; Τόσο το καλύτερο για να πετύχεις τους σκοπούς σου, αφού έχεις και το πλεονέκτημα της εξουσίας.
Η ηθική είναι για τους "εγκλωβισμένους" και πάντα θα χάνει στο γήπεδο της συναλλαγής. Το είπε, εξάλλου, και ο μεγάλος Μαρκήσιος, στη "Φιλοσοφία στο μπουντουάρ" που διαβάζουν και οι Δεξιοί, έστω από περιέργεια.
Με αυτή τη λογική, λοιπόν, που όχι μόνο ασπάζονται οι απανταχού ταπεινόφρονες συντηρητικοί, αλλά την προβάλλουν ενίοτε περήφανα και ως σημαία τους, πορεύτηκε ο Γιώργος Βουλγαράκης.
Οικείος, κοινωνικός, χιουμορίστας (γιατί όχι, αφού περνάμε καλά!)ο τέως υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, απολάμβανε την τύχη του και ίσως δεν περίμενε ότι, οι οικείοι του θα τον πετούσαν στη λαοθάλλασα της χλεύης προκειμένου να σώσουν το βυθιζόμενο σκάφος της Νέας Δημοπρασίας!
Τώρα πληρώνει το τίμημα του μέτρου και αναλογιζόμενος τις αμμουδιές της Μυκόνου, τα χλιδάτα σκάφη, τις ιδιωτικές πισίνες και τις χάι σουϊτες, θα έχει την ευκαιρία να αντιληφθεί καλύτερα και την άλλη πλευρά του φεγγαριού...

ΥΓ) Πολλά χαιρετίσματα από τη παραμορφωμένη, προνομιούχο και φοροαπαλλαγμένη γενιά των 700 ευρώ.
Όχι μόνο στον Γ.Β. αλλά και σε πολλούς άλλους που τώρα κρύβονται για να αποφύγουν τη στόχευση των κάθε είδους εξαγριωμένων.