A+ A A-

Παντού πρωταθλητές!

Όταν έχεις την καρδιά του πρωταθλητή δεν σε φοβίζει κανένας αγώνας! Αυτό απέδειξαν οι παίκτες της εθνικής ομάδας μπάσκετ και έξω από το γήπεδο, αφού ανέλαβαν να δώσουν ένα μέρος από το πριμ για την κατάκτηση της 2ης θέσης στο Μουντομπάσκετ, για την ασφάλιση των παικτών της Α2 κατηγορίας.
Ήδη εδώ και μέρες, το σωματείο των αμειβομένων καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ) είχε θέσει το ζήτημα της ασφάλισης των παικτών της Α2 κατηγορίας οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και αντιμετωπίζονται χειρότερα και από λαθρομετανάστες(χάνουν μισθούς, πληρώνονται με μεγάλες καθυστερήσεις, είναι ανασφάλιστοι κ.λπ.)
Όμως, οι διεθνείς μας παίκτες γνωρίζοντας ότι οι αρμόδιοι κινητοποιούνται γρήγορα μόνο όταν πρόκειται να φωτογραφηθούν μαζί τους μετά από τις μεγάλες επιτυχίες, έκαναν το πρώτο βήμα και έδειξαν αμέσως τις προθέσεις τους: δεν πάει άλλο με την αναξιοπιστία των φορέων και των παραγόντων! Το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται κάποια βασικά πράγματα για να μην οδηγηθεί στο τέλμα και χάσει τη δόξα που κέρδισε με τόσο κόπο και ιδρώτα, εξαιτίας της ανευθυνότητας και της ασυνειδησίας κάποιων αρμοδίων!

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια παραθέτουμε τη σχετική ανακοίνωση των διεθνών η οποία αναρτήθηκε στην προσωπική ιστοσελίδα του αρχηγού, Μιχάλη Κακιούζη:

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε βάλει σκοπό να σκορπάμε την ευτυχία στους Έλληνες φιλάθλους, στους φορείς του αθλητισμού και στους εαυτούς μας, δηλώνοντας πάντα παρών στις εθνικές μας υποχρεώσεις, που μόνο «υποχρεώσεις» δεν είναι για εμάς. Έχουμε μάθει να μοιραζόμαστε τη χαρά με όλους εσάς, έχουμε μάθει να παλεύουμε για το όνειρο του κάθε αθλητή που δεν είναι άλλο από το να φορά τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος. Τώρα, όμως, μαθαίνουμε πόσο μπορεί να πονέσει μια γροθιά στο στομάχι. Τώρα αντιλαμβανόμαστε όλοι οι Έλληνες διεθνείς πως πρέπει να πάρουμε θέση, ίσως και να το παραλείψαμε τόσο καιρό, όμως πιστέψτε μας η δουλειά μας είναι μέσα στο παρκέ και όχι πίσω από τα γραφεία, των κέντρων των αποφάσεων. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συναθλητές μας στην Α2 Εθνική Κατηγορία και κάποια συγκεκριμένα περιστατικά μας στιγμάτισαν και μας πίκραναν όλους. Η μελωδία της ευτυχίας με την Εθνική ομάδα ίσως να μας πλάνεψε, αλλά ήρθε η ώρα να απλώσουμε το χέρι στους συναθλητές μας, οι οποίοι πραγματικά μας χρειάζονται. Από τη στιγμή που οι νόμοι δεν καλύπτουν τους αθλητές της Α2, θα το κάνουμε εμείς. Οι παίκτες της Εθνικής Ομάδας των Ανδρών αναλαμβάνουμε να δώσουμε ένα κομμάτι από το πριμ της κατάκτησης της δεύτερης θέσης στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας. Με αυτή την κίνηση αναλαμβάνουμε να καλύψουμε όλα τα έξοδα, προκειμένου να ασφαλίσουμε όλους τους καλαθοσφαιριστές που μετέχουν στο δεύτερο τη τάξει εθνικό Πρωτάθλημα. Δεν πρόκειται για μια κίνηση εντυπωσιασμού, αλλά για μια ομόφωνη απόφαση ορμώμενη από το αίσθημα ευθύνης και σεβασμού. Στον ιδρώτα και την προσπάθεια αυτών των παιδιών, που κάποτε βρισκόμασταν στη θέση τους και αυτό θα ήταν αμάρτημα αν το ξεχνούσαμε. Πλέον, κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα από κάθε τι άλλο στη ζωή μας. Δίνουμε την ασίστ στους αρμόδιους φορείς να συνεχίσουν καλύπτοντας νομοθετικά όλους τους Έλληνες Καλαθοσφαιριστές. Εμείς απλά ανοίξαμε τον ασκό, από εδώ και στο εξής ας αναλάβουμε δράση οι άνθρωποι που λένε ότι αγαπούν τις επιτυχίες της Εθνικής μας ομάδας.

Από το Καρπενήσι:
Μιχάλης Κακιούζης
Θοδωρής Παπαλουκάς
Βασίλης Σπανούλης
Νίκος Ζήσης
Παναγιώτης Βασιλόπουλος
Αντώνης Φώτσης
Δήμος Ντικούδης
Νίκος Χατζηβρέτας
Κώστας Τσαρτσαρής
Δημήτρης Διαμαντίδης
Λάζαρος Παπαδόπουλος»

ΥΓ) Μετά την πρωτοβουλία των διεθνών παικτών η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σύρθηκε εκ των πραγμάτων και πήρε θέση στο ζήτημα με μία ανακοίνωση στην οποία έλεγε ότι έχει προ καιρού καταθέσει τις "λύσεις" για το πρόβλημα της ασφάλισης των παικτών της Α2 κατηγορίας και ότι αναλαμβάνει να πληρώσει το 1/3 του ποσού!
Μία ημέρα αργότερα καταλαβαίνοντας την γκάφα της με νέα ανακοίνωση βεβαίωνε ότι τελικώς θα πληρώσει ολόκληρο το ποσό της ασφάλισης των παικτών της Α2!
Αληθινή πρωτοπόρος η διοίκηση της ομοσπονδίας! Μέχρι να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει εμπρός το ματς πλησιάζει στη λήξη του...