A+ A A-

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ από την ΕΕΔ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
(Νέοι Δημοσιογράφοι σε Δράση-1η Πανελλήνια Συνάντηση Νέων Δημοσιογράφων)

Με το γενικό τίτλο «Όλοι διαφορετικοί- όλοι ίσοι», η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων διοργανώνει διαγωνισμό ρεπορτάζ με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων -λόγω εθνικότητας, χρώματος, φύλλου ή κοινωνικής προέλευσης- των νέων στη σύγχρονη εποχή.

Το Πρόγραμμα «1η Πανελλήνια Συνάντηση Νέων Δημοσιογράφων: Νέοι Δημοσιογράφοι σε Δράση» που υλοποιείται από το ελληνικό τμήμα της ΕΕΔ με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και την συνεργασία του ΙΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει σαν τελικό στόχο την πραγματοποίηση ρεπορτάζ από νέους, εν δυνάμει δημοσιογράφους, για τον ηλεκτρονικό και τον έντυπο τύπο.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε νέους 18-30 ετών. Το γραπτό ρεπορτάζ θα έχει έκταση 800-1000 λέξεις ενώ το οπτικοαουστικό δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 4 λεπτά.

Η αξιολόγηση των ρεπορτάζ θα γίνει από ειδική επιτροπή δημοσιογράφων-μελών του ελληνικού τμήματος της ΕΕΔ. Όλοι οι νέοι που θα αποστείλουν τα ρεπορτάζ τους θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής στο διαγωνισμό ενώ θα έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση Νέων Δημοσιογράφων που θα πραγματοποιηθεί στις 18-19 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.

Οι νέοι θα διαγωνιστούν σε δυο κατηγορίες και θα βραβευτεί το καλύτερο ρεπορτάζ. Τα δύο πρώτα (ένα γραπτό & ένα οπτικοακουστικό) θα κερδίσουν από μια πλήρη υποτροφία σπουδών δημοσιογραφίας στο ΙΙΕΚ ΑΚΜΗ ενώ οι 5 πρώτοι από κάθε κατηγορία θα γίνουν μέλη -δόκιμα- της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

Τα ρεπορτάζ θα πρέπει να αποσταλούν, με όλα τα στοιχεία των συμμετεχόντων (ονοματεπώνυμο, ηλικία, διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας και mail) το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 30 Απριλίου 2007 (σφραγίδα ταχυδρομείου), στη διεύθυνση Κοδριγκτώνος 16, Αθήνα, με την ένδειξη �Για το διαγωνισμό ρεπορτάζ της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων�.

Επίσης μπορεί να γίνει και ηλεκτρονική αποστολή στο mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα ρεπορτάζ δεν επιστρέφονται. Η ΕΕΔ έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει τους όρους και να αλλάξει τις ημερομηνίες.


Για πληροφορίες: Σάγια Τσαουσίδου Υπεύθυνη επικοινωνίας ΕΕΔ Τηλ.: 6974 191628
Για τους όρους συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες: www.newreporters.gr

ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (Ελληνικό Τμήμα)
ASSOCIATION DES JOURNALISTES EUROPEENS
VEREINICUNG EURORAEISCHER JOURNALISTEN
ASSOCIAZIONE DEI GIORNALISTI EUROPEI
IVERENIGING VAN EUROPESE JOURNALISTEN
ASSOCIATION OF EUROPEAN JOURNALISTS
SAMMENSLUTNINGEN AF EUROPAEISKE JOURNALISTER
CUMANN SCRIOBHNOIRI EORPACH
ASSOCIACAON DE JORNALISTAS EUROPEUS
ASOCIACION DE PERIODISTAS EUROPEOS
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.