A+ A A-

Ο «κακομοίρης» Έλλην βουλευτής

Η περίπτωση του διαγραφέντα βουλευτή Πιερίας της ΝΔ, Ευάγγελου Πολύζου και η αντίδρασή του όταν έμαθε «δια τηλεοράσεως» τη διαγραφή του, κατέδειξε περίτρανα το απίστευτα χαμηλό επίπεδο του ελληνικού κοινοβουλίου.
Δεν μπορεί να φανταστεί κανείς χειρότερη κατάντια, πιο τριτοκοσμική συμπεριφορά από την αντίδραση του «κακομοίρη» βουλευτή κ. Πολύζου, ο οποίος παρότι υπήρξε εξιλαστήριο θύμα (δεν υπέπεσε δηλαδή σε κανένα παράπτωμα), βροντοφώναζε «δια τηλεοράσεως» στον αρχηγό του, «σφάξε με αγά μου να αγιάσω!».
«Εγώ ήμουν και θα είμαι Καραμανλικός» έλεγε, ο δύστυχος βουλευτής ό,τι κι αν συμβεί, δηλαδή, «ό,τι και να μου κάνει ο αρχηγός μου» δεν μπορώ να το κρίνω γιατί… Γιατί, άραγε;
Γιατί στην Ελλαδάρα μας, το λίκνο της Δημοκρατίας, δεν υπάρχουν δημοκρατικές λειτουργίες ούτε στα κόμματα αλλά ούτε και μέσα στον υποτιθέμενο ναό της Δημοκρατίας, όπως θα έπρεπε να είναι το ελληνικό κοινοβούλιο.
Και ο κ. Πολύζος δεν είναι κανένας «ψαρωμένος» νέος βουλευτής ώστε να έχει το ελαφρυντικό της απειρίας και της απειλούμενης καριέρας του, αφού εκλέγεται από το 1996 και είναι κοντά στη βουλευτική σύνταξη, την οποία με τις τρεις θητείες του στο κοινοβούλιο, την έχει ήδη εξασφαλίσει.
Είχε δηλαδή τη δυνατότητα, να σηκώσει το ανάστημά του και να διασώσει την αξιοπρέπειά του, αλλά και το γόητρο του κακομοίρη Έλληνα βουλευτή ο οποίος απ’ ότι φαίνεται, υπάρχει μόνο για να χειροκροτεί τον εκάστοτε αρχηγό του.
Κρίμα! Τι άλλο να δούμε πλέον!
Αν η πλειονότητα των εθνοπατέρων που υποτίθεται αποφασίζουν για την τύχη μας, βουλεύεται όπως ο κ. Πολύζος, τότε ζήτω που καήκαμε!
Και δυστυχώς, πολλοί λίγοι είναι αυτοί που θα αντιδρούσαν διαφορετικά στο αρχηγικό φόβητρο, αφού οι περισσότεροι σκέφτονται την «καρέκλα» τους πάνω απ’ όλα, ακόμη και πάνω από την αξιοπρέπειά τους.
Στο παρελθόν, κάποιοι άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, είχαν παραπονεθεί στον «μεγάλο αρχηγό» τον Ανδρέα Παπανδρέου, ότι δεν τον είχαν δει ποτέ τα τελευταία χρόνια από κοντά να του σφίξουν έστω το χέρι!
Και απ’ ότι φαίνεται, τώρα τελευταία, ο κ. Καραμανλής εμπνέεται πολύ από το πρότυπο του «μεγάλου» Ανδρέα Παπανδρέου, αφού για να κερδίζει το παιχνίδι των εντυπώσεων και των «τηλεοράσεων» που κατευθύνουν τα πλατειά λαϊκά στρώματα, δεν επιτρέπει «μύγα στο σπαθί του» και «παίρνει κεφάλια», όπως έκανε ο αείμνηστος ηγέτης του Κινήματος της Αλλαγής.
Το συμπέρασμα είναι ότι, και οι Έλληνες ηγέτες οι οποίοι εξακολουθούν να συμπεριφέρονται ως νέοι Καίσαρες, είναι κατά βάθος και αυτοί δυστυχείς και «κακομοίρηδες», αφού δεν αξιώνονται να εργαστούν και να συνεργαστούν σε ένα ανεπτυγμένο δημοκρατικό περιβάλλον.
Το φταίξιμο είναι βέβαια δικό τους, γιατί δεν κάνουν και πολλά πράγματα για να βελτιώσουν ουσιαστικά τη δημοκρατική λειτουργία, ούτε των κομμάτων τους ούτε του ελληνικού κοινοβουλίου.


ΥΓ) Για την ιστορία θυμίζουμε ότι : Στις 7 Σεπτεμβρίου του 2005, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, ο κ. Καραμανλής διέγραψε τον κ. Πολύζο από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ επειδή με δηλώσεις του είπε ότι, όπως σε όλα τα κόμματα έτσι και στη ΝΔ, υπάρχουν έντιμοι άνθρωποι αλλά και κάποιοι που χρηματίζονται…