Logo

ΕΔΟΕΑΠ ΓΣ: “Ισχυρό μήνυμα στους εργοδότες να πάψουν να υπονομεύουν τον Οργανισμό”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ισχυρό μήνυμα προς τους εργοδότες των Μέσων Ενημέρωσης που έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ ΕΔΟΕΑΠ, απέστειλε η σημερινή γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ.

Οι συμμετέχοντες κατήγγειλαν την εργοδοτική πλευρά που, ενώ έχει αποκομίσει πολλαπλάσια οικονομικά οφέλη από την καταβολή του 2%, επιμένει με τη στάση της να υπονομεύει τον ΕΔΟΕΑΠ και άρα όλο τον κλάδο των ΜΜΕ.

Η γενική συνέλευση έγινε για δεύτερη φορά βάσει του νέου καταστατικού και της διευρυμένης σύνθεσης του Οργανισμού, δίδοντας τη δυνατότητα συμμετοχής στους εργαζομένους όλων των ΜΜΕ πανελλαδικά.

Με συντριπτική πλειοψηφία ενεκρίθησαν ο ισολογισμός και τα αποτελέσματα χρήσης 2018, ο προϋπολογισμός 2019 και 2020 και ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του ΔΣ. Επίσης, οι ασφαλισμένοι ενημερώθηκαν για την έκθεση των ορκωτών ελεγκτών και την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής για τη χρήση 2018.

 

ΥΓ) Ωστόσο η προσφυγή στο ΣτΕ των εργοδοτών που έχουν ευεργετηθεί από το κράτος για να συμβάλλουν στη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ με τη συμβολή του 2% του τζίρου τους, αποτελεί εξαπάτηση η οποία δεν επιτρέπεται να γίνει αποδεκτή και βεβαίως δεν δικαιολογεί την παρουσία εκπροσώπου τους στο ΔΣ του οργανισμού.

Οι συγκεκριμένοι εργοδότες  αντί να συμβάλλουν στη βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ όπως συμφώνησαν αρχικά, καταβάλλοντας ένα ποσοστό μόνο 2% (στην αρχή γινόταν λόγος για 5%) του τζίρου τους, επέλεξαν να  λειτουργήσουν ως "δούρειος ίππος", και έτσι θα συμπεριφέρεται ο εκρόσωπός τους στο ΔΣ.  .

 

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.