Logo

Η ΕΣΗΕΑ για τα υποψήφια μέλη της στις βουλευτικές εκλογές

Τηρώντας τα προσχήματα για να προλάβει μελλοντικές επικρίσεις για τη "αμήχανη" στάση του όσον αφορά τη συμπεριφορά δημοσιογράφων-μελών, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση για τον σεβασμό του εκλογικού νόμου και του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουηλίου..

Όμως, μια τυπική ανακοίνωση δεν αρκεί για να αποφευχθούν οι προκλητικές και άκρως παραβατικές συμπεριφορές των διαπλεκόμενων δημοσιογράφων με την εργοδοσία και την κομματοκρατία, οι οποίες έχουν αμαυρώσει την εικόνα των αξιοπρεπών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης. Χρειάζονται θαρραλέες αποφάσεις και θεσμική κατοχύρωση, μια ευθύνη που δυστυχώς τα επί σειρά ετών ΔΣ της ΕΣΗΕΑ δεν μπόρεσαν να αναλάβουν.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, εν όψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, επισημαίνει στους δημοσιογράφους-μέλη της, που πρόκειται να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι, ότι θα πρέπει να τηρούν κατά γράμμα τον εκλογικό νόμο ως προς τις εμφανίσεις τους στα Μέσα που εργάζονται και τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ ως προς τον τρόπο που τα χρησιμοποιούν για την προβολή τους.

Επίσης, καλούμε τους εργοδότες να μην χρησιμοποιήσουν την ενδεχόμενη συμμετοχή συναδέλφων μας ως υποψηφίων στις εκλογές, ως αφορμή περικοπής των αποδοχών τους κατά την προεκλογική περίοδο.

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.