Logo

Η ΝΔ χρωστάει και στον ΕΔΟΕΑΠ αλλά δεν πληρώνει!

Η Νέα Δημοκρατία χρωστάει και στον ΕΔΟΕΑΠ και λέγεται ότι δεν έχει διάθεση να πληρώσει ή να ρυθμίσει το χρέος της όπως έχουν κάνει άλλα κόμματα. Εξαιτίας της τακτικής αυτής ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός αναγκάστηκε να καταθέσει αγωγή κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά στο ρεπορτάζ που δημοσίευσε το News 24/7 και αναδημοσίευσαν οι  zoornalistas:

"Αγωγή κατά της Νέας Δημοκρατίας έχει καταθέσει ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης για εισφορές που έπρεπε να είχαν αποδοθεί εδώ και χρόνια.

Η ΝΔ φαίνεται να μην έχει αποδώσει αγγελιόσημο για διαφημίσεις και δημοσιεύσεις σε εφημερίδες, ενώ εμφανίζεται να μην έχει καταθέσει στο ασφαλιστικό ταμείο και εισφορές τις οποίες ωστόσο έχει παρακρατήσει.

Η υπόθεση αναμένεται να συζητηθεί για πρώτη φορά τις επόμενες εβδομάδες ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και σύμφωνα με το δικόγραφο, η ΝΔ παρά την ισχύουσα νομοθεσία, δεν έχει αποδόσει αγγελιόσημο για δεκάδες περιπτώσεις διαφημίσεων και δημοσιεύσεων σε εφημερίδες ήδη από το 1997.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του News 24/7, η ΝΔ πραγματοποίησε διαφημιστικές καταχωρήσεις σε 27 εφημερίδες ενώ προχώρησε σε 13 δημοσιεύσεις σε 6 εφημερίδες οι οποίες εκδόθηκαν το 1997 έως το 2015. Ωστόσο, φαίνεται πως τα ποσά του αγγελιόσημου αντίθετα με την κείμενη νομοθεσία είτε δεν καταβλήθηκαν καθόλου είτε (7 εξ αυτών) καταβλήθηκαν εκπρόθεσμα.
Σύμφωνα με τον ΕΔΟΕΑΠ, το αναλογούν και μη καταβληθέν ποσό αγγελιόσημου των τιμολογίων ανέρχεται συνολικά σε 55.819 ευρώ, ποσό το οποίο «το εναγόμενο πολιτικό κόμμα όφειλε να καταθέσει σε επ’ ονόματι του ΕΔΟΕΑΠ τραπεζικό λογαριασμό, (...) πλην όμως δεν μας το έχει αποδώσει μέχρι σήμερα παρά την από το νόμο υποχρέωση και τις επανειλλημένες οχλήσεις μας».
Στο ποσό αυτό, το οποίο προέκυψε από τη διασταύρωση των αναλυτικών ημερολογίων διαφημίσεων των εφημερίδων, που είναι υποχρεωμένες να τηρούν, έρχονται να προστεθούν και οι προσαυξήσεις που έχουν υπολογιστεί στα 57.576 ευρώ.

Επιπλέον στην αγωγή σύμφωνα με το ρεπορτάζ του News 24/7 αναφέρεται ότι: «Παρά την υποχρέωση του πολιτικού κόμματος, το οποίο απασχόλησε συντάκτες και υπαλλήλους αποτελούντες μέλη των Ενώσεων που ασφαλίζονται στον οργανισμό μας, αυτό καίτοι πραγματοποίησε την παρακράτηση της εκ την 3% εισφοράς επί των αποδοχών συντακτών και υπαλλήλων του, βάσει των κατατιθέντων μισθοδοτικών καταστάσεων, δεν απέδωσε όμως σε εμάς τα παρακρατηθέντα ποσά, ανερχόμενα στο συνολο τους σε 26.546 ευρώ, που αφορουν αποδοχές το δίαστημα 1/3/2011 έως 31/12/2013, στις οποίες περιλαμβάνονται επιδόματα Πάσχα, το δώρο Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας τριών ετών». Στην οφειλή αυτή προστίθενται και προσαυξήσεις, 10.605 ευρώ".

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.