A+ A A-

Η Έλενα Ακρίτα και οι δύο ανκοργούμαν

Η γνωστή δημοσιογράφος, Έλενα Ακρίτα, παρέδωσε μαθήματα επαγγελματικής αξιοπρέπειας σε πλήθος συναδέλφων της που χωρίς αιδώ διαπλέκονται με την πολιτική, ενώ ταυτόχρονα ξεμπρόστιασε, σε όσους διαθέτουν ευαισθησία και φιλότιμο, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που εδώ και χρόνια κωφεύει, στην παραβίαση του κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Σε συνέντευξή της στο ένθετο Real Life, - ενόψει της κυκλοφορίας του βιβλίου της "Τα τάπερ της Αλίκης" -, που υπογράφει ο Β. Μπουζιώτης, αφού επιβεβαίωσε ότι της έγινε πρόταση για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε τα εξής:

«Αρνούμαι από τα 30 μου που μου κάνουν προτάσεις να κατέβω στην πολιτική. Δεν δέχθηκα ποτέ, γιατί θεωρώ ότι είναι ασυμβίβαστο με το επάγγελμα της δημοσιογραφίας».

Σε αντιδιαστολή με τη συμπεριφορά της Έλενας Ακρίτα βρίσκονται οι δύο γνωστές ανκοργούμαν σύζυγοι πολιτικών: η Μάρα Ζαχαρέα και η Σία Κοσιώνη.

Η πρώτη υπήρξε παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Μέγκα από την εποχή που ο σύζυγός της, Θόδωρος Ρουσόπουλος, ήταν υπουργός και μάλιστα Τύπου (!), ενώ συνεχίζει και σήμερα την ίδια δουλειά από το STAR Channel όπου είναι ταυτόχρονα και διευθύντρια ειδήσεων!

Όταν μάλιστα την είχαν ρωτήσει στο παρελθόν πως συνάδει με τον κώδικα δεοντολογίας να "ανακρίνει" πολιτικούς αντιπάλους του συζύγου της, είχε απαντήσει ότι "Με τον Θόδωρο δεν συζητάμε πολιτικά όταν βρισκόμαστε στο σπίτι"!

Η άλλη κυρία, η Σία Κοσιώνη, παρουσίασε πρόσφατα από τον ΣΚΑΪ ρεπορτάζ με πρωταγωνιστή τον σύζυγό της, Κώστα Μπακογιάννη, από τα κατακαημένα Εξάρχεια, ενώ επιχειρούσε να καταδείξει τις άθλιες συνθήκες που ζουν εκεί οι νοικοκυρέοι που τον είχαν περικυκλώσει αγανακτισμένοι και να υπονοήσει ότι, μόλις εκλεγεί δήμαρχος Αθηναίων, όλα θα τακτοποιηθούν όπως πρέπει...  

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε άλλες χώρες που σέβονται την ελευθερία της έκφρασης και το λειτούργημα της ενημέρωσης, υπάρχει ασυμβίβαστο, ενώ οι σύζυγοι πολιτικών δεν μπορούν καν να ασκούν το επάγγελμα του δημοσιογράφου, πόσο μάλλον να παρουσιάζουν ρεπορτάζ και να προμοτάρουν τον σύζυγό τους!

Εδώ όμως είναι η Ψωροκώσταινα και όλα ρυθμίζονται από τους μιντιάρχες της διαπλοκής, ενώ οι κυβερνήσεις, -όπως είχε πει κάποτε ο Πασόκος υπουργός Τύπου, Δημήτρης Ρέππας-, δεν παρεμβαίνουν διότι τα Μέσα Ενημέρωσης αυτορρυθμίζονται!