A+ A A-

Οι καλύτεροι των χειρότερων...

Η μεγάλη ιδεολογική παγίδα του δικομματισμού είναι ότι, αναγκάζει με κάθε τρόπο τους πολίτες ψηφοφόρους, να επιλέγουν υποχρεωτικά, τους καλύτερους μεταξύ των χειρότερων.
Τους παγιδεύει πάντα με ένα εκβιαστικό δίλλημα και επί της ουσίας τούς απαγορεύει να ανανεώσουν τη σκέψη τους με κάτι άλλο, έξω από το καταθλιπτικό πλαίσιο μιας προκαθορισμένης μαυρόασπρης επιλογής.
Πέραν "ημών" και των "τρομοκρατών" δεν υπάρχουν άλλοι...
Η μοιρολατρία του ασπρόμαυρου σε όλο της το μεγαλείο.
Τα δεινά του δικομματισμού πληρώνει κάμποσα χρόνια τώρα, η πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών (80%-85%,) αφού κάθε που προκηρύσσονται εκλογές την αναγκάζουν να επιλέξει έναν από τους δύο μονομάχους διαχειριστές, ενός στρεβλού -ούτε καν ικανοποιητικής λειτουργίας- καπιταλιστικού συστήματος.
Ο έλληνας πολίτης δεν πρέπει να έχει την πολυτέλεια να ελπίζει σε κάτι πέραν του μέτριου και του επιεικώς αποδεκτού. Πρέπει να επιλέγει πάντα τον "μονόφθαλμο" που βασιλεύει στους "τυφλούς". Πρέπει να αποδεχθεί μοιρολατρικά τη μετριότητα και να ταυτιστεί μαζί της, για να μην έχει απαιτήσεις ούτε την ικανότητα για να υπερασπιστεί μία άλλη ποιότητα ζωής. Μια πραγματική συνωμοσία των μετρίων πίσω από την πλάτη της κοινωνίας!
Δεν έχει σημασία αν το ΠΑΣΟΚ "τα έκανε θάλασσα", αρκεί να πείσει την πλειοψηφία ότι η ΝΔ είναι χειρότερη και θα τα θαλασσώσει περισσότερο. Έτσι το ΠΑΣΟΚ θα είναι καλύτερο από τον χειρότερο ανταγωνιστή του, άρα θα δικαιούται να κυβερνάει αενάως αφού υπάρχουν μόνο δύο "κυβερνητικά κόμματα". Τρομερός συλλογισμός εξουσίας από ένα κόμμα που με αυτή την ιδεολογική λαβή γονάτισε την Αριστερά, έβαλε πλάτη τη Δεξιά και έγινε καθεστώς.
Δυστυχώς, μέχρι στιγμής το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα κινείται μεταξύ των δύο "κακών", οπότε η βέλτιστη επιλογή είναι το μη χείρον. Στις προηγούμενες εκλογές το μη χείρον -για λίγες χιλιάδες ψήφους- ήταν το ΠΑΣΟΚ. Στις επόμενες, το ρόλο αυτό διεκδικεί η ΝΔ περιμένοντας, την ως ώριμο φρούτο, πτώση του αντιπάλου της.
Ας ελπίσουμε όμως ότι, στις επόμενες εκλογές που δεν θα αργήσουν να προκηρυχθούν απότι φαίνεται, ένα μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων θα απεγκλωβιστεί από την παγίδα της ασπρόμαυρης επιλογής και θα δώσει επιτέλους ένα γερό μάθημα στη συνωμοσία των "καλυτερο-χειρότερων"!

ΥΓ) Για να επιτευχθεί βέβαια ο σκοπός και να πληγεί ο δικομματισμός χρειάζεται και η αποτελεσματική συμβολή της Αριστεράς η οποία έχει τις δικές της σημαντικές ευθύνες για την επί πολλά χρόνια άνετη επικράτηση των μαυρόασπρων εκβιαστικών διλλημάτων.
Η Αριστερά πρέπει να ανανεώσει την παρέμβασή της, διαφορετικά, θα αποτελεί γραφικό διακοσμητικό στοιχείο του πολιτικού μας συστήματος και θα παίζει το ρόλο του κομπάρσου στο γκρίζο πολιτικό σκηνικό των πρωταγωνιστών του δικομματισμού.
Δεν αρκούν από μόνες τους οι καταγγελίες για την ανεργία, την ακρίβεια, τη διαφθορά, την αποβιομηχάνηση, τις απολύσεις κ.ο.κ. Χρειάζονται προληπτικές πολιτικές παρεμβάσεις και συγκεκριμένες προτάσεις για τα κοινωνικά προβλήματα και όχι γενικόλογοι ιδεολογικοί αφορισμοί.
Η Αριστερά έχει τεράστια πείρα των κοινωνικών προβλημάτων στη χώρα μας και δεν νοείται να τρέχει πίσω από τα γεγονότα με την προσδοκία να συλλέξει ψήφους αναθεματίζοντας τους κρατούντες.