A+ A A-

Πρωταπριλιάτικος αποκεφαλισμός του Έθνους...

Ανήμερα της πρωταπριλιάς η ιδιοκτησία της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ ξήλωσε τη διευθυντική ομάδα των εκδόσεων και του σάιτ ethnos.gr.

Με απίστευτη δικαιολογία, - εμπνευσμένη και από την ημέρα; -, ότι θα βρουν νεώτερους διευθυντές για να "παντρέψουν" το χαρτί με το διαδίκτυο (!) ο εκδότης κ. Νούλης Χατζηδημητρίου, ανακοίνωσε την απόλυση  του διευθυντή της εφημερίδας Αντώνη Σκυλάκου, και των διευθυντών σύνταξης Βαγγέλη Δεληπέτρου (ημερήσιο Εθνος), Στέφανου Τζανάκη (Κυριακάτικο Έθνος) καθώς και του Κώστα Κυριακόπουλου (υπεύθυνου του σάιτ).
Λέγεται ότι ο πραγματικός λόγος που κρύβεται πίσω από τον αποκεφαλισμό των διευθυντικών στελεχών είναι η απόφαση για κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου καθώς και η δραστική μείωση του κόστους με άλλες απολύσεις, ώστε να μειωθεί σε βαθμό που να συμφέρει και να ικανοποιεί τον εκδότη επιχειρηματία.

Από την πλευρά της εργοδοσίας ανακοινώθηκε ότι: «Η λύση της συνεργασίας έγινε σε καλό κλίμα. Η απόφαση έχει σχέση με την διαπίστωση από την πλευρά της ιδιοκτησίας πως πλέον μπαίνουμε σε μία νέα εποχή σύνδεσης του έντυπου περιεχομένου με το ψηφιακό και γι αυτό αποφασίστηκε να συσταθεί μία νέα διευθυντική ομάδα. Θα αποτελείται από 40ρηδες συνεργάτες μας και δεν θα προχωρήσουμε σε νέες προσλήψεις. Θα αξιοποιηθούν τα στελέχη του Ομίλου μας. Διαψεύδουμε μάλιστα όλα όσα γράφονται και συνδέουν τη συγκεκριμένη απόφαση με αναστολή κυκλοφορίας του καθημερινού φύλλου. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει. Οι ανακοινώσεις των ονομάτων της νέας ομάδας των επικεφαλής θα γίνει τις επόμενες ώρες».

Αιφνιδιασμένο το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ από την πρωτοφανή αυτή απόφαση εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητάει ενημέρωση από την εργοδοσία, ενώ καλεί τους εργαζόμενους δημοσιογράφους σε συνέλευση την Τετάρτη 3 Απριλίου στα γραφεία της εφημερίδας.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:
 
Έκπληξη και προβληματισμός από την αποπομπή των στελεχών της εφημερίδας «Έθνος»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης με μεγάλη έκπληξη και προβληματισμό πληροφορήθηκε την αποπομπή του συνόλου των διευθυντικών στελεχών των εφημερίδων «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής», καθώς και της ιστοσελίδας «www.ethnos.gr», Αντώνη Σκυλλάκο, Βαγγέλη Δεληπέτρο, Στέφανο Τζανάκη και Κώστα Κυριακόπουλο. Το γεγονός της ομαδικής καθαίρεσης των στελεχών είναι πρωτοφανές στα χρονικά των ελληνικών ΜΜΕ στη χώρα. Ουδέποτε στο παρελθόν αντιμετωπίσαμε παρόμοιο περιστατικό.  Καλούμε την εργοδοσία να ενημερώσει το συντομότερο σχετικά με τις προθέσεις της καθώς υπάρχει μεγάλη ανησυχία στους συναδέλφους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στις εφημερίδες «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής» καθώς και στην ιστοσελίδα «www.ethnos.gr» σε συνέλευση την Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019 στις 4:00 μμ στα γραφεία της εφημερίδας.

  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ