A+ A A-

Δικαιοσύνη υπό αναστολή - Δημοσιογραφία χωρίς αναστολές

Αν και περίοδος Αποκριάς που ως συνήθως φοριούνται μάσκες για να διασκεδάζει και να ξεσκάει ο κόσμος, στην ταλαίπωρη Ελλάδα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο στο χώρο της Δικαιοσύνης και της δημοσιογραφίας: Οι μάσκες πέφτουν…

Η κοινή γνώμη βρίσκεται αντιμέτωπη με εξωφρενικές αδικαιολόγητες αποφάσεις της «τυφλής» δικαιοσύνης η οποία κρίνει ειδεχθή εγκλήματα (ακόμη και ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων) με “χαϊδευτικές» ποινές με αναστολή, ενώ επιβάλλει  περιέργως επίσης με αναστολή βαριές ποινές φυλάκισης δεκατριών ετών!

Και στις δύο προαναφερόμενες περιπτώσεις το κοινό χαρακτηριστικό είναι ότι επιβλήθηκαν σε κατηγορούμενους πολιτικούς με βουλευτική θητεία.

Η θητεία αυτή σχετίζεται, - από σύμπτωση;-, με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας το οποίο  σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις προετοιμάζεται να κυβερνήσει για να απαλλάξει, όπως διατείνεται, τη χώρα από την κακή με δήθεν ηθικό πλεονέκτημα Αριστερά!

Από την άλλη πλευρά η «αλλήθωρη» δημοσιογραφία βιώνει μια καθημερινή  καταρράκωση, καθώς πολλοί από τους λειτουργούς της δρουν απροκάλυπτα ως κομματικά φερέφωνα σε βάρος της έντιμης ενημέρωσης.

Αποκορύφωμα της δημοσιογραφικής μεροληψίας υπήρξε τις τελευταίες μέρες η απόκρυψη και αποσιώπηση  από τα περισσότερα ΜΜΕ της καταδίκης του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Νίκου Γεωργιάδη, στενού συνεργάτη και συμβούλου του αρχηγού της Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο συγκεκριμένος πολιτικός καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε είκοσι οκτώ μήνες με αναστολή (!) για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων με πολύ ισχυρό αποδεικτικό υλικό, που δεν άφησε καμία αμφιβολία για τη δράση του και εξουδετέρωσε ολοσχερώς την υπερασπιστική του γραμμή, σύμφωνα με τον εισαγγελέα και τους δικαστές.

Παρόλα αυτά ο βουλευτής και γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης,  υπερασπίστηκε τον καταδικασθέντα και μίλησε για πολιτική σκευωρία με στόχο να πληγεί το κύρος του αρχηγού του κόμματός του, ενώ η βουλευτής του κόμματος, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, παρέστη στη δίκη ως μάρτυρας υπεράσπισης του φίλου της!  

Τα συμβάντα αυτά είναι εξόχως σημαντικά για την ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα μας, διότι αφορούν δύο χώρους εξουσίας οι οποίοι δυστυχώς εμφανίζονται στα μάτια της κοινής γνώμης ως αναξιόπιστοι και πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες!   

Όταν η Δικαιοσύνη, βασικός πυλώνας της δημοκρατίας, αλλά και η 4η εξουσία, τα Μέσα Ενημέρωσης, λειτουργούν με τέτοιο βαθμό αμφισβήτησης όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, τότε όλοι πρέπει να ανησυχούμε.

Με τη Δικαιοσύνη υπό αναστολή και τη δημοσιογραφία χωρίς αναστολές δεν υπάρχει αύριο! Βουλιάζουμε υποθηκεύοντας με ασήκωτο ηθικό χρέος το ήδη υποθηκευμένο οικονομικά μέλλον μας!  

ΥΓ) Ιδιαίτερα για τον οικείο χώρο της δημοσιογραφίας πρέπει να πούμε ότι χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση. Όσο αδρανούν οι διοικήσεις των συνδικαλιστικών σωματείων απέναντι στη δημοσιογραφική διαπλοκή, τόσο περισσότερο θα καταρρακώνεται η ενημέρωση και θα απαξιώνονται οι έντιμοι δημοσιογράφοι μαζί με τα κάθε λογής ηχεία της εντεταλμένης παραπληροφόρησης.  

Και επειδή πλησιάζουν οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ ας μη νομίζουν οι εργατοπατέρες/εργατομητέρες ότι θα παραγραφούν οι ευθύνες τους και θα απαγγείλουν  για άλλη μια φορά με την βαρετή ξύλινη γλώσσα τους τα γνωστά τους ποιήματα…