A+ A A-

Εκλογές: Πάλι καλά που σ' έφαγαν Αυτιά...

Όσο πλησιάζουν οι εφετινές εκλογές τόσο οργιάζουν στα κομματικά γραφεία οι συναλλαγές, οι προσφορές και οι αντιπροσφορές.

Και καλά, αν πρόκειται για καριερίστες της πολιτικής ή κάποιους που επιθυμούν να προσφέρουν στα κοινά αλλά δεν είναι επαγγελματικά ασύμβατοι, το καταλαβαίνουμε.

Όμως, το παζάρι εφέτος έχει συμπαρασύρει και πλήθος δημοσιογράφων που λόγω της φύσης του επαγγέλματος πρέπει να κρατούν τις "σωστές αποστάσεις" από την εξουσία, την οποία υποτίθεται ότι ελέγχουν... 

Έτσι, πολλοί έχουν πιάσει απροκάλυπτα δουλειά στα κομματικά γραφεία λόγω ιδεολογικής συγγένειας με το αζημίωτο, αλλά και με την προσδοκία του βολέματος σε περίπτωση που το κόμμα τους σχηματίσει κυβέρνηση. 

Όλοι αυτοί θα έπρεπε τουλάχιστον να μην έχουν το δικαίωμα να διοριστούν για μια τετραετία σε δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, αλλά δυστυχώς τα δημοσιογραφικά σωματεία επιδεικνύουν μιαν άκρως επιζήμια αδράνεια που πλήττει σοβαρά την αξιοπρέπεια του επαγγέλματος. 

Τελευταία είδαμε να διεκδικεί θέση στα γαλάζια ψηφοδέλτια της ευρωβουλής και ο γνωστός δημσιογράφος Γιώργος Αυτιάς, αλλά όπως λέει το ρεπορτάζ τον "έφαγαν" οι βαρώνοι της ΝΔ κι έτσι έχασε την ευκαιρία να μας εκπροσωπήσει την επόμενη πενταετία στο ευρωκοινοβούλιο. Λέγεται ότι ο πρόεδρος του κόμματος του αντιπρότεινε να κατέβει υποψήφιος στον Πειραιά ή στην έδρα καταγωγής του στη Σάμο, λόγω αντίδρασης του Σαμαρά και Μεϊμαράκη.

Όμως, ο  αστέρας της πρωινής ζώνης, δημοσιολόγος, - αφού εδώ και πολλά χρόνια μάλλον μόνο μιλάει, παρά γράφει -, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, απόκτησε  την εμπειρία του άμεσου σε επίπεδο ηγεσίας κομματικού ρεπορτάζ προσφοράς-αντιπροσφοράς.

Μετά από αυτό ελπίζουμε να κατάλαβε βιώνοντας προσωπικά τι σημαίνει αγοραία σχέση στο παζάρι της πολιτικής.

Ελπίζουμε επίσης να μην ξαναεπιχειρήσει να ανταλλάξει τη δημοσιογραφική του αξιοπρέπεια με πολιτικάντικα παζάρια, γιατί τώρα έχει τρωθεί ακόμη περισσότερο το κύρος του και θα είναι πιο δύσκολο να βγαίνει στο γυαλί και να παριστάνει τον ανεξάρτητο δημοσιογράφο.

Όχι μόνο αυτός, αλλά και κάθε άλλος αστέρας ή αστεράκι της ενημέρωσης πρέπει να γνωρίζει ότι, αν θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική πρέπει πρώτα να αποδεσμεύεται από τη δημοσιογραφία, γιατί δεν νοείται δημοσιογράφος που δεν κρατάει τη σωστή απόσταση από την εξουσία...                    

Πάντως, πάλι καλά που σ' έφαγαν Γιώργο Αυτιά... Γιατί έτσι με την άρνησή σου να δεχθείς την αντιπροσφορά δεν επέτρεψες στον γαλάζιο αρχηγό φτηνά να σ' εξαγοράσει...

ΥΓ) Σε αντίθεση με τον ραδιούργο Αλέξη Τσίπρα που καταφέρνει να εξαγοράζει -πολιτικά εννοούμε- τους ανεξάρτητους βουλευτές και να "κλέβει" τα ορφανά παιδιά του κοινοβουλίου...