A+ A A-

Οι "έγκαιρο-έγκυροι"

Θυμάμαι κάποιους τηλε-δημοσιογράφους των ιδιωτικών καναλιών, όταν ακόμη δεν είχαν ξεκατινιαστεί εντελώς, που έλεγαν κομπορρημονούντες:"σε λίγο μαζί μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση".
Αυτό το σλόγκαν θυμήθηκα και χθες, όταν σύσσωμη η ιδιωτική τηλεόραση, υποβάθμισε τη μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση και είχε πρώτο και κυρίαρχο θέμα στα δελτία της (τουλάχιστον ένα συνεχές ημίωρο) την άφιξη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που ήρθε να τελέσει μνημόσυνο στο Τατόι.
Ήταν πράγματι, έγκαιρη η ενημέρωση της ιδιωτικής τηλεόρασης, αφού οι κάμερές της είχαν στηθεί εγκαίρως και περίμεναν την άφιξη του Κωνσταντίνου De Grecia, ενώ παραδίπλα η ανθρωπότητα βροντοφώναζε "όχι στον πόλεμο!".
Όταν, εκατομμύρια κόσμου σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης διαδήλωναν εναντίον της επερχόμενης σφαγής που έχει αποφασίσει ο "πλανητάρχης" και το "πλανηταρχιδάκι" του!
Ήταν πολύ έγκυρη αυτή η ενημέρωση!
Με το μεγαλειότατο κύρος του κυρίου De Grecia, ο οποίος μετά το προσκύνημα στους τάφους των γονιών του, πήγε και προσκύνησε το σκάφος με το οποίο χάρισε στην Ελλάδα μας το χρυσό μετάλλιο πριν από σαράντα τόσα χρόνια κι ύστερα έφαγε με την οικογένειά του νόστιμους ελληνικούς μεζέδες!
Και ήταν πολύ χαρούμενος ο κύριος "Της Ελλάδος", αφού ξετρέλανε τις κάμερες των καναλαρχών και τον πήραν στο κυνηγητό, ενώ παραδίπλα εκατοντάδες χιλιάδες λαού (η μεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων ετών στην Αθήνα) διαδήλωναν κατά του πολέμου.
Για τις έγκυρες κάμερες των καναλαρχών, το είδωλο ήταν αυτός! Γι' αυτό ήταν πολύ χαρούμενος, αφού η παρουσία του μετράει τόσο πολύ στην εικονική πραγματικότητα της τηλε-ρεπούμπλικας!
Τόσο πολύ χαρούμενος που έκανε και αντιπολεμική δήλωση και έβαλε τις ξετσίπωτες κάμερες της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης στη θέση τους:"σήμερα είναι μια μέρα σημαντική και ευχόμαστε να μη γίνει πόλεμος κ.λπ., κ.λπ."
Σαν να τους έλεγε, εντάξει εγώ είμαι το πρώτο θέμα, αλλά δείξτε και λίγο διαδήλωση, όχι μόνο εμένα. Τόσες χιλιάδες κόσμος είναι είδηση, έτσι δεν είναι;
Τι άλλο να κάνει ο γαλαζοαίματος;
Με τόσο έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, μάλλον επείσθη ότι μπορεί ακόμη και να ξαναεπιστρέψει στο θρόνο του και άρχισε φαίνεται να καταστρώνει τα σχέδιά του.
Κατακαημένη είδηση πως σε καταντήσανε οι "έγκαιρο-έγκυροι" τηλεμαχητές της ενημέρωσης...