Logo

ΕΣΗΕΑ: Αίτηση ανακοπής στον Άρειο Πάγο για τον Σίμο Κεδίκογλου

 

Ισχυρές πλάτες στα δημοσιογραφικά όργανα διαθέτει ο πρώην δημοσιογράφος υπουργός της ΝΔ και υπεύθυνος για τα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, Σίμος Κεδίκογλου, καθώς παρά την απεχθή απόφασή του να ρίξει "μαύρο" στην ΕΡΤ δεν έχει  ακόμη τιμωρηθεί τελεσίδικα.

Μόλις την τελευταία στιγμή η ΕΣΗΕΑ κατέθεσε αίτηση ανακοπής στον Άρειο Πάγο για να μην αθωωθεί και απαλλαγεί από την σοβαρή αντιδεοντολογική πράξη του που έκλεισε την ΕΡΤ και πέταξε στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από πέντε χρόνια επί προεδρίας Πάνου Σόμπολου στη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, του ασφαλιστικού οργανισμού των εργαζομένων στα ΜΜΕ, είχε γίνει επίμονη προσπάθεια να αποφευχθεί η ψηφοφορία για τη διαγραφή του.

Είχε μάλιστα παρέμβει και πρώην πρόεδρος του οργανισμού με "αντιστασιακές περγαμηνές" ο οποίος τον υποστήριξε για να μην χάσει το δικαίωμα περίθαλψης.

Τελικά, οι φίλοι του απ' όλο το πολιτικό φάσμα δεν είχαν καταφέρει να τον διασώσουν αφού η Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ ψήφισε τότε τη διαγραφή του, η οποία όμως ακόμη και σήμερα είναι υπό νομικίστικη αίρεση...

 

Παραθέτουμε το ρεπορτάζ από τον ιστότοπο Τυπολογίες:

"Κατέθεσε την αίτηση ανακοπής στον Άρειο Πάγο η ΕΣΗΕΑ, ενάντια στην απόφαση του Εφετείου, με την οποία κρίθηκε η αθώωση του Σίμου Κεδίκογλου για το «μαύρο» στην ΕΡΤ. Η αποκάλυψη της στήλης την περασμένη Κυριακή για το σκεπτικό της απόφασης του Εφετείου προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, καθώς αποκαλύφθηκε πως η ίδια η ΕΣΗΕΑ δεν είχε στηρίξει την απόφαση για την οριστική διαγραφή του πολιτικού από τα δημοσιογραφικά μητρώα. Απόφαση που είχαν λάβει το 2013 και 2014, ομόφωνα, τα τότε πειθαρχικά όργανα της Ένωσης Συντακτών".

Πηγή: Typologies.gr

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.