Logo

ΟΣΔΕΛ: Παγκόσμιο Συνέδριο IFRRO για την προστασία δικαιωμάτων έργων λόγου & εικόνας

Αγαπητοί φίλοι,

Στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Συνεδρίου της IFRRO (Διεθνούς Ομοσπονδίας Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης) στην Αθήνα, ο ΟΣΔΕΛ σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε μέσω live streaming τις ομιλίες της Ημερίδας με θέμα «Connecting the Dots: The Future of Collective Management», την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018, 10:45 – 16:30, από τη σελίδα μας στο facebook, στη διεύθυνση:

https://www.facebook.com/osdel.gr/

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντες ομιλητές από όλο τον κόσμο θα αναλύσουν τις εξελίξεις σχετικά με την προστασία δικαιωμάτων έργων λόγου και εικόνας και τη συλλογική τους διαχείριση στη νομοθεσία, την τεχνολογία και την ευρύτερη πολιτιστική παραγωγή. Το πρόγραμμα της Ημερίδας μπορείτε να το δείτε εδώ.

Επίσης σήμερα στις 12.00 πραγματοποιείται συνέντευξη τύπου ενόψει του Συνεδρίου. Θα παραστεί ο πρόεδρος της IFRRO, κ. Rainer Just (CEO του γερμανικού οργανισμού VGWort), η εκτελεστική γραμματέας της IFRRO κ. Caroline Morgan, η πρόεδρος και CEO του αμερικανικού οργανισμού CCC κ. Tracey Armstrong, η CEO του γαλλικού οργανισμού CFC κ. Sandra Chastanet, ο πρόεδρος του ΟΣΔΕΛ κ. Αντώνης Καρατζάς, (εκδότης) και ο αντιπρόεδρος του ΟΣΔΕΛ κ. Αναστάσης Βιστωνίτης (συγγραφέας – δημοσιογράφος). Συντονίζει ο Δ/ντής του ΟΣΔΕΛ Γιωργανδρέας Ζάννος.

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου θα παρουσιαστούν συνοπτικά τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους δημιουργούς και εκδότες διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα (ιδίως στο χώρο της Εκπαίδευσης και του Τύπου) και η σχετική δράση της IFRRO και του ΟΣΔΕΛ.

Και την συνέντευξη τύπου μπορείτε να την παρακολουθήσετε από τη σελίδα μας στο facebook, https://www.facebook.com/osdel.gr/

Για τον ΟΣΔΕΛ

Αντώνης Καρατζάς
Πρόεδρος ΔΣ
Γιωργανδρέας Ζάννος
Διευθυντής

(Σημ. Οι ομιλίες θα είναι στα αγγλικά. Η ημερίδα δεν είναι ανοιχτή στο κοινό)


Σχετικά με το Παγκόσμιο Συνέδριο της IFRRO

Η Διεθνής Ομοσπονδία Οργανισμών Δικαιωμάτων Αναπαραγωγής, IFRRO (International Federation of Reproduction Rights Organizations), θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα το ετήσιο συνέδριό της 22-25 Οκτωβρίου 2018.

Σύνεδροι από περισσότερες από 50 χώρες, καθώς και διακεκριμένοι ομιλητές και ακαδημαϊκοί, θα συνέλθουν προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις σχετικά με την προστασία δικαιωμάτων έργων λόγου και εικόνας και τη συλλογική τους διαχείριση στη νομοθεσία, την τεχνολογία και την ευρύτερη πολιτιστική παραγωγή.

Ανάμεσα στους ομιλητές είναι οι κ.κ.

  • Sylvie Forbin, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO), «Πνευματική Ιδιοκτησία και Συλλογική Διαχείριση στον 21ο αιώνα»
H Sylvie Forbin, μετά από κλασσικές σπουδές στη Σορβόννη και μεταπτυχιακές στα διεθνή οικονομικά ακολούθησε για 18 χρόνια διπλωματική καριέρα. Στη συνέχει ασχολήθηκε με τις πολιτιστικές βιομηχανικές και μεταξύ άλλων διατέλεσε Διευθύνουσα Σύμβουλος του οργανισμού EUREKA AUDIOVISUAL και Αντιπρόεδρος στην VIVENDI-UNIVERSAL υπεύθυνη του τομέα Δημόσιας και Ευρωπαϊκής πολιτικής μέχρι το 2016 όταν και ανέλαβε Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της WIPO με αρμοδιότητα την Πνευματική Ιδιοκτησία και τις πολιτιστικές βιομηχανίες.
  • Dr. Matthias Röder, Managing Director, Karajan Institute, «Τεχνητή Νοημοσύνη και Πνευματικά Δικαιώματα: Η εξέγερση της μηχανής

Ο Dr. Matthias Röder, ειδικός σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας και διαχείρισης καινοτομίας, διαθέτει PhD στη μουσική από το Harvard University και έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Μότζαρτ στο Σάλσμπουργκ. Είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Ινστιτούτου Eliette and Herbert von Karajan Institute το οποίο δημιούργησε τη μάρκα von Karajan, και διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα του έργου και του αρχείου του συνθέτη. Το 2017 ίδρυσε το Karajan Music Tech. Είναι συνδημιουργός του Sonophilia Network for Creative Leaders, ενός διεθνούς think tank που προσκαλεί επιχειρηματίες, επιστήμονες και καλλιτέχνες, για το οποίο βραβεύτηκε ως Game Changer από το Εμπορικό Επιμελητήριο του Σάλτσμπουργκ.

  • Tracey Armstrong, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Copyright Clearance Center, ΗΠΑ, θα συντονίσει τη συζήτηση «Copyright in the age of Machines – A Conversation»

Η Tracey Armstrong, διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρία στην διαχείριση δικαιωμάτων. Συνεργάζεται με εκδότες, συγγραφείς, πανεπιστήμια και εταιρείες και οργανισμούς και θεωρείται γνώστης των θεμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και αδειοδότησης στην ψηφιακή εποχή. Είναι κάτοχος ΜΒΑ από το πανεπιστήμιο Northeastern και αντιπρόεδρος της IFRRO.

  • SandraChastanet, Διευθύνουσα Σύμβουλος της CFC Γαλλίας, θα αναφερθεί στον τομέα της Εκπαίδευσης, την πρωτοβουλία contentforeducation.org, και θα συντονίσει τη συζήτηση «Technology and News: Copyright Implications»

Η Sandra Chastanet ξεκίνησε την καριέρα της στις εκδόσεις Bloomsbury Publishing Ltd και Plon. Από το 2003 συνεργάζεται με τη CFC και είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη νέων τεχνικών εργαλείων, προγραμμάτων, υπηρεσιών και σχέσεων με αντίστοιχους οργανισμούς για τη συλλογική διαχείριση δικαιωμάτων σε ψηφιακές πλατφόρμες. Παράλληλα διευθύνει και την ομάδα εργασίας Εφημερίδων & Περιοδικών της IFRRO. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από το Kingston University, Η.Β.

  • Στράτος Τζοάννος, Διευθυντής Τεχνολογίας στο Athens Technology Center, «Blockhain και το μέλλον της Αδειοδότησης: Hype ή πραγματικότητα?»

Ο κ. Τζοάννος είναι απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ και του ΕΜΠ, και διαθέτει και ΜΒΑ. Ειδικεύεται σε τεχνολογίες search και indexing και έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα όπως RUSHES, MESH IP, ASSESTS, PAPYRUS, CASAM, ARCOMEM and i-SEARCH και έχει πιστοποιηθεί για το σύστημα FAST ESP.

  • JohannaVehkoo, δημοσιογράφος και συγγραφέας (Φινλανδία) «Θα γράφουν τα ρομπότ τις ειδήσεις? »

Η Johanna Vehkoo είναι ιδρύτρια της εκδοτικής επιχείρησης LongPlay που εκδίδει δημοσιογραφικό περιεχόμενο έκτασης μεγαλύτερης από ένα άρθρο και μικρότερης από ένα βιβλίο (singles), και συνιδρύτρια της ομάδας ερευνητικής δημοσιογραφίας Hacks/Hackers. Συγγραφέας του βιβλίου «Stop the Press! Tales from the era of new journalism». Για δύο χρόνια υπήρξε ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Δημοσιογραφίας Reuters, στην Οξφόρδη. Έχει συμμετάσχει σε πολλά δημοσιογραφικά start-ups, και ερευνητικά προγράμματα, μεταξύ των οποίων και έρευνα για μεθόδους επαλήθευσης ειδήσεων και ψηφιακά εργαλεία για την αξιολόγηση ηλεκτρονικού δημοσιογραφικού περιεχομένου.

 

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.