A+ A A-

Ο ΕΔΟΕΑΠ στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης

 

ΕΝΤΑΞΗ ΕΔΟΕΑΠ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

ΑΠΟ 1ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

O ΕΔΟΕΑΠ εντάσσεται από 1ης Ιουνίου 2018 στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (ΣΗΣ) και οι ασφαλισμένοι του θα μπορούν πλέον να επισκέπτονται τον ιατρό της επιλογής τους, ο οποίος θα εκδίδει ηλεκτρονικές συνταγές που θα μπορούν να εκτελούν οι δικαιούχοι σε όλα τα φαρμακεία μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Οι συνταγές θα έχουν πλέον διάρκεια εκτέλεσης 15 ημερών, ενώ κατά την κρίση του θεράποντος ιατρού θα μπορούν να εκδίδονται συνταγές 6μηνης διάρκειας για τα χρόνια νοσήματα. Για όσες συνταγές η αξία τους υπερβαίνει τα 500,00 €, ένα μήνυμα εκτυπωμένο στη συνταγή θα αναφέρει τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει ο ασφαλισμένος ώστε να θεωρηθεί η συνταγή του και στη συνέχεια να εκτελεστεί.

Επισημαίνουμε στους ασφαλισμένους μας ότι δεν αλλάζει τίποτε άλλο στον τρόπο συνταγογράφησης, δηλαδή συνεχίζει να πραγματοποιείται βάσει της εμπορικής ονομασίας κάθε φαρμάκου και όχι της δραστικής ουσίας του, ενώ η συμμετοχή του ασφαλισμένου στη δαπάνη είναι 25% για όλα τα φάρμακα, εκτός από αυτά που η νομοθεσία προβλέπει συμμετοχή 10% ή 0%.

Σε κάθε περίπτωση, μη διστάσετε να απευθυνθείτε στις Υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ, για διευκρινήσεις ή συμπληρωματικές πληροφορίες στο τηλ. 210-7264700, επιλογή 2 διοικητικές υπηρεσίες και στην συνέχεια 1 Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων (Γ.Ε.Α.).

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.                                       H ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Δ.Σ.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ                                                ΑΝΤΖΥ ΣΤΑΘΑΤΟΥ