Logo

Η ΕΣΗΕΑ υποδέχεται τους δημοσιογράφους του διαδικτύου

Με καθυστέρηση χιλιάδων ημερών, το ούτε έγκυρο ούτε έγκαιρο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ουραγός της πραγματικότητας, υποδέχθηκε επιτέλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στους ενημερωτικούς ιστότοπους. 

Όχι όλους, αλλά όσους έχουν τη μισθωτή σχέση εργασίας που υποτίθεται δεν θα θέσει σε κίνδυνο τις ακυρωμένες στην πράξη συλλογικές συμβάσεις!

Χρειάζονται μάλλον κάποιες ακόμη χιλιάδες ημέρες καθυστέρησης για να εγγραφούν στο συνδικαλιστικό τους σωματείο και οι κολασμένοι freelance δημοσιογράφοι, οι αυθεντικοί "μπλοκάκηδες"  που θεωρούνται από ορισμένους γραφειοκράτες αυτοαπασχολούμενοι επιχειρηματίες!

Έστω κι έτσι ας πούμε ότι έγινε ένα βήμα, το οποίο χαρακτηρίζεται "ιστορικό" από τους διοικούντες το αιωνόβιο σωματείο των δημοσιογράφων της Αθήνας, όπως αναφέρουν στην παρακάτω ανακοίνωση: 

Πραγματοποιήθηκαν οι γραπτές εξετάσεις των υποψηφίων νέων μελών που εργάζονται σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες

 Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, 16 Απριλίου 2018, οι γραπτές εξετάσεις 108 υποψηφίων νέων μελών της ΕΣΗΕΑ που εργάζονται σε ιστοσελίδες, ενώ αύριο, 17 Απριλίου, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία με την διεξαγωγή των προφορικών εξετάσεων.

 

 Πρόκειται για μια ιστορική για τον κλάδο διαδικασία, καθώς ένα όνειρο αλλά και ένα αίτημα πολλών ετών γίνεται πραγματικότητα. Διαμορφώνονται έτσι οι συνθήκες ώστε να υπάρχει εκπροσώπηση όλων των συναδέλφων, ανεξαρτήτως του πού εργάζονται.

Το θέμα των γραπτών εξετάσεων ήταν το εξής: «Η εγγραφή σας στην ΕΣΗΕΑ πόσο μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της αξιοπιστίας της ενημέρωσης στο διαδίκτυο και στη διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων;»

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.