A+ A A-

Υπερπληροφόρηση-Παραπληροφόρηση: Το δίδυμο που θολώνει!

Ο "ενημερωτικός ζήλος" και ο ανταγωνισμός των ΜΜΕ με αφορμή την εξάρθρωση της τρομοκρατικο-επαναστατικής οργάνωσης 17Ν έχει ξεπεράσει κάθε όριο και συνεχίζει να υποτιμά τη νοημοσύνη θεατών, ακροατών και αναγνωστών.

Πολλές είναι οι διαμαρτυρίες για την πλημμύρα της "ενημέρωσης" από ειδικούς και "ειδικούς", για την πληθώρα των τηλε-παράθυρων και για την ευκολία με την οποία ο πλουραλισμός μετατρέπεται σε υπερπληροφόρηση και παραπληροφόρηση.

Ένα κορυφαίο θέμα όπως είναι η τρομοκρατία, αντιμετωπίζεται σαν ευκαιρία ανόδου της θεαματικότητας για χάρη της οποίας τα τηλεοπτικά κανάλια κυρίως, αλλά και τα άλλα ΜΜΕ, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, δίνουν ρεσιτάλ ανευθυνότητας και αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς.

Η παρέλαση των "μαϊντανών" στις τηλεοπτικές εκπομπές και η ακατάσχετη φλυαρία τους, η οποία παρωτρύνεται από τα υστερικά σύνδρομα των διευθυντών ενημέρωσης για να μην τους ξεπεράσει το αντίπαλο κανάλι, συνθέτουν ένα τρομολάγνο κοκτέιλ που κάθε βράδυ θολώνει τα μυαλά όσων το καταπίνουν-θέλοντας και μη- κατά τη συνηθισμένη διαυλότσαρκα (zapping).

Οι εποπτικές αρχές -ως συνήθως- κάνουν το καθήκον τους με τις γνωστές τους ανακοινώσεις ή το πολύ-πολύ με κάποιες "τολμηρές" προειδοποιήσεις.

Κατά τα λοιπά "η ενημέρωση δεν είναι εμπόρευμα!".