A+ A A-

ΕΔΟΕΑΠ ή θάνατος! Τι δεν καταλαβαίνεις;

Όταν επέρχεται  η καταστροφή καταλαβαίνουν ακόμη και οι ηλίθιοι!

Όλοι θέλουν και εύχονται να μην επέλθει, αλλά κάποιοι κάνουν τα ακριβώς αντίθετα για να μην την αποφύγουν!

Μπερδεύονται με τυπολατρίες, χάνονται στη μετάφραση, και γενικά χάνουν το δάσος και βλέπουν μόνο το δέντρο.

Μπροστά στο μεγάλο δίλημμα ΕΔΟΕΑΠ ή θάνατος, επιλέγουν τον θάνατο του ΕΔΟΕΑΠ επειδή δεν θα τηρηθεί τυπολατρικά μια «δημοκρατική διαδικασία» που ορίζει το καταστατικό…

Η οποία σημειωτέον ποτέ δεν εκτιμήθηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των μετόχων-μελών που σε κάθε ΓΣ έλαμψε δια της απουσίας της και μετά βίας συγκεντρωνόταν απαρτία στο τρίτο κάλεσμα με το 1/10 του συνόλου (περίπου 1000 μέλη)!

Πώς λοιπόν και πότε θα μαζευόντουσαν τώρα τουλάχιστον 5200 μέτοχοι-μέλη, δηλαδή το 50%+1 που απαιτείται για την απαρτία μιας καταστατικής Γενικής Συνέλευσης;

Όσο δε για την ποιότητά της, αυτή η «δημοκρατική διαδικασία» διαλόγου και συζήτησης στις «καχεκτικές» Γενικές Συνελεύσεις, άστο καλύτερα, να μην το σχολιάσουμε! Ανταλλαγή πυρών από επαγγελματίες κίλερ του διαλόγου και «τρίλεπτα ξεπετάγματα» εγγεγραμμένων ομιλητών του καταλόγου.

Ο ΕΔΟΕΑΠ είναι στην εντατική ετοιμοθάνατος (εκεί τον έφτασαν οι διοικήσεις του, οι μέτοχοι με την ψήφο τους ή την αδιαφορία τους καθώς και τα μνημόνια) και πρέπει πάση θυσία να διασωθεί. Σ’ αυτό συμφωνούν όλοι.

Όμως κάποιοι δεν θέλουν να υπογράψουν τη σωτηρία του γιατί δεν τους αρέσει ο γιατρός (κυβέρνηση) είτε γιατί δεν θα επέλθει από την Α’ θέση του νοσοκομείου!

Ίσως το μαρτύριο της σταγόνας και η αγωνία τόσων μηνών «σκοτεινής διαπραγμάτευσης» έχουν προκαλέσει σενάρια συνομωσίας, έντονη καχυποψία, αλλά και δυσπιστία απέναντι στο αρμόδιο υπουργείο και στους διαπραγματευτές.

Όμως η κυβέρνηση δεν έχει κανένα όφελος να χρεωθεί τον θάνατο του ΕΔΟΕΑΠ!

Ανάμεσα στους διαπραγματευτές αυτή έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για να βρεθεί λύση, ώστε να απαλλαγεί από ένα μεγάλο πρόβλημα και να καρπωθεί τα όποια οφέλη της.

Ακόμη και αν η λύση δεν μπορεί να δοθεί αναίμακτα χωρίς πόνο, πρέπει να την επιλέξουμε. Πόσο μάλλον όταν δεν έχει κατατεθεί καμία άλλη ρεαλιστική πρόταση-λύση από κανέναν! Ούτε κανένας έχει τολμήσει να προτείνει μία εναλλακτική λύση αν απορριφθεί αυτή που προτείνεται!

Μια θεραπεία με το μαγικό άγγιγμα χωρίς καμία θυσία ανήκει στη σφαίρα του θαύματος και δεν μπορούμε να την περιμένουμε τούτη την ώρα.

Λένε ότι το ένστικτο της αυτοσυντήρησης είναι το πιο ισχυρό ένστικτο του ανθρώπου, αλλά και ότι η βλακεία είναι ανίκητη!

Ποιος θα κερδίσει στο τριήμερο ντέρμπι;

ΥΓ) Για να μην παρεξηγούμαστε, δεν αποδεχόμαστε ούτε υποστηρίζουμε σε καμία περίπτωση την έκπτωση των δημοκρατικών διαδικασιών. Εκτός από την ώρα που προηγείται η ζωή μας!  

Αύριο, με ζωντανό τον ΕΔΟΕΑΠ θα μπορέσουμε  -ή θα προσπαθήσουμε τουλάχιστον όσοι-ες το θέλουμε- να τον εξυγιάνουμε και να βρούμε τους κατάλληλους ανθρώπους και τις κατάλληλες λύσεις για την εύρυθμη δημοκρατική λειτουργία του.

Λίγη σημασία έχει αν θα είμαστε μέτοχοι ή απλά ασφαλισμένοι του διασωθέντα διευρυμένου ΕΔΟΕΑΠ.

Ας παλέψουμε πραγματικά ώστε να μην πεταχτούν οι άνεργοι στον Καιάδα, αλλά και για να ενταχθούν τα «μπλοκάκια», αν δεν έχουν ενταχθεί όπως δικαιούνται, στον ασφαλιστικό μας οργανισμό.