Logo

Απόψεις και σχόλια για τη ρύθμιση του νέου ΕΔΟΕΑΠ

Αισιοδοξία, πρόωρες θριαμβολογίες, σκεπτικισμό αλλά και σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η δημοσίευση της ρύθμισης και των προαπαιτούμενών της για τον "νέο" ΕΔΟΕΑΠ ώστε να αποτελέσει νόμο του κράτους και να διασωθεί ο ασφαλιστικός οργανισμός.

Οι συνδικαλιστές που είχαν αναλάβει τις πολύμηνες διαπραγματεύσεις οι οποίες διεξήχθησαν "εν αγνοία" των μετόχων-μελών του ΕΔΟΕΑΠ με τους εργοδότες και την κυβέρνηση, εμφανίζονται ικανοποιημένοι για το αποτέλεσμα, παρότι προέκυψαν διαφωνίες από ορισμένους εκδότες (π.χ. για το 2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων ΜΜΕ)  αμέσως μετά την υποτιθέμενη συμφωνία. 

Αντίθετα η "αντιπολίτευση" εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις τόσο για την απαιτούμενη αλλαγή του καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ και τη διαδικασία που έχει επιλεχθεί για να γίνει (take it or leave it), όσο και για ορισμένες μη διευκρινισμένες διατάξεις που δεν έχει ξεκαθαριστεί αν περιλαμβάνουν τους ανέργους, τα "μπλοκάκια" κ.λπ.

Επιπλέον, υπάρχει αμφισβήτηση για τη βιωσιμότητα που εξασφαλίζει η νέα ρύθμιση καθώς ακόμη και η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωσή της, ενώ θεωρεί ως βάση τις προτάσεις της κυβέρνησης, αποδέχεται ότι όποιες ατέλειες υπάρξουν θα διορθωθούν στην πορεία...

Τέλος, δεν μπορεί να αψηφίσει κανείς την φημολογούμενη αρνητική στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος εμφανίζεται "δύσκολος" και σε επικοινωνία με τους εκδότες "φρενάρει" τις εξελίξεις.

Ακολουθούν ρεπορτάζ, ανακοινώσεις και τοποθετήσεις συνδικαλιστών με πρώτη την ανάρτηση τη γγ του ΕΔΟΕΑΠ, Άντζυς Σταθάτου στην προσωπική της σελίδα στο facebook : 

Angy Stathatou

η εικόνα προφίλ της Angy Stathatou

Επειδή δέχομαι ερωτήσεις για την καταστατική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ για ορισμένες διευκρινίσεις:
1. Ψηφίζουν όλοι όσοι έχουν αριθμό μητρώου, ακόμη και όσοι επειδή τώρα εργάζονται σε site έχουν φραγή.
2. Ναι, υπάρχει επιβάρυνση στις κρατήσεις μας, όση ακριβώς θα υπήρχε αν πηγαίναμε στον ΕΟΠΥΥ.
3. Καταφέραμε οι κρατήσεις των συνταξιούχων να αυξηθούν μόνο κατά 2% στην επικούρηση στο 5% και όχι 6% + 6% στην κύρια σύνταξη που πληρώνουν οι υπόλοιποι Έλληνες
4.Η προωθούμενη τροπολογία διασφαλίζει τη δυνατότητα του ΕΔΟΕΑΠ να εισπράττει τις οφειλές που δεν καταβάλλουν οι εργοδότες μέσω ΚΕΑΟ, που σημαίνει άμεση είσπραξη χωρίς την πολύχρονη ταλαιπωρία των δικαστικών διεκδικήσεων (όπως γίνεται σήμερα). Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που αντιδρούν ορισμένοι κατ' επάγγελμα μπαταχτσήδες εργοδότες.
5. Οι άνεργοι παραμένουν στον ΕΔΟΕΑΠ . Ήταν μάλιστα από τα σημεία που χρησιμοποιήσαμε για να δεχτεί η Τρόικα την αυτονομία μας και μη σύνδεση με ΕΟΠΥΥ.
6. Εργαζόμενοι με μπλοκάκια (μέχρι 2 εργοδότες), εργαζόμενοι στα site, γραφεία Τύπου και όλοι όσοι εργάζονται στα ΜΜΕ θα είναι στον νέο μεγάλο ΕΔΟΕΑΠ
7. Ήδη συνταξιούχοι νέα μέλη ΔΕΝ εντάσσονται, καθώς δεν τους έγιναν ποτέ κρατήσεις υπέρ ΕΔΟΕΑΠ και η κυβέρνηση (και η τρόικα) αρνούνται τη μεταφορά αποθεματικών από τα κρατικά Ταμεία.
8. Το πλήρες κείμενο της τροπολογίας θα αποσταλεί σε όλους με mail , όταν μας δοθεί το τελικό από το Υπουργείο Εργασίας, ώστε να έχουν όλοι την πλήρη εικόνα
9. Η καταστατική συνέλευση χρειάζεται απαρτία 50% των μελών, δηλαδή περίπου 5.250. Γι αυτό είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων στην ψηφοφορία
10. Λυπάμαι που για ορισμένους η δύναμη της Δημοκρατίας είναι δυσβάσταχτη.

Οι δημοσιογράφοι ψηφίζουν το αυτοεξευτελισμό τους για να παραμείνουν “περιούσιοι”

Τις τελευταίες ώρες ο δημοσιογραφικός κλάδος οδηγείται σε έναν πρωτοφανή διχασμό με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, του Τάσου Πετρόπουλου αλλά και της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κλάδου που πρωταγωνίστηκε τα δυο-τρία τελευταία χρόνια στις περίφημες διαπραγματεύσεις για το αγγελιόσημο και τη “σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ”. Οι δημοσιογράφοι καλούνται να ψηφίσουν χωρίς Καταστατική Συνέλευση αλλαγές στο Καταστατικό γιατί έτσι θα παραμείνει ο

εδοεαπ-3

ΕΔΟΕΑΠ εκτός ΕΟΠΠΥ. Το πως αυτό θα συμβεί, στην παρούσα φάση δεν φαίνεται να ενεδιαφέρει τη μεγάλη μάζα των ανενημέρωτων δημοσιογράφων και συνταξιούχων.Τους νοιάζει μόνο να παραμείνει ο ΕΔΟΕΑΠ εκτός ΕΟΠΠΥ. Χωρίς έσοδα όμως, με εργοδότες που δεν θα πληρώνουν τις εισφορές (όπως συμβαίνει σήμερα δηλαδή), με 2% αντί 20% εισφορά που επίσης δεν θα πληρώνουν όπως γινόταν στο παρελθόν (πόσα είπαμε πως είναι τα χρέη παρελθόντων ετών;). Κυρίως με παροχές που θα μειώνει ένα ΔΣ κατά το δοκούν το οποίο ΔΣ θα εκλέγεται με γενικές εκλογές και στις οποίες θα επικρατούν όσοι αποκτήσουν καλύτερους “πελάτες” και όχι ασφαλισμένους. Το βασικότερο όλων. Η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ αναγορεύεται σε ρυθμιστή των χρεών εκδοτών χωρίς κανέναν άλλο έλεγχο αφού αυτή θα κρίνει εαν και πότε χρωστάνε οι εργοδότες! (Πόσα είπαμε πως χρωστάνε στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ από το αγγελιόσημο που από 20% μετατράπηκε σε 6-7% επειδή η διοίκηση δεν εισέπρατε;).

Αυτά τα βασικά που προβλέπει η ρύθμιση Πετρόπουλου δείχνουν να είναι τα “ψιλά γράμματα” για τη μεγάλη μάζα ασφαλισμένων που συνεχίζει να μην θέλει να ενημερωθεί για όσα τους περιμένουν. Δεν τους ενδιαφέρει τι θα συμβεί σε δυο-τρία χρόνια, όπως ειλικρινά παραδέχθηκε και το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Σταύρος Καπάκος, εις εκ των πρωτεργατών στην προώθηση του σχεδίου Γκανά-Πετρόπουλου, όταν είπε “θα δούμε σε δυο χρόνια…”.

Με την αποφασισμένη διαδικασία επιχειρείται ο πρώτος αυτοεξευτελισμός του δημοσιογραφικού κλάδου. Επί τρεις μέρες με ανοιχτές κάλπες, χωρίς δικαστικούς αντιπροσώπους οι δημοσιογράφοι καλούνται να ψηφίσουν τις αλλαγές που θα φέρει στη Βουλή ο Τ. Πετρόπουλος για τον ΕΔΟΕΑΠ (εδώ όλο το έγγραφο 1471280-EDOEAP). Την έωλη νομιμοποίηση έδωσε προφορικά(!) ο νομικός σύμβουλος του ΕΔΟΕΑΠ δηλώνοντας πως οι αλλαγές του Καταστατικού θα εγκριθούν με 50% των παριστάμενων (;) μελών. (όσων δηλαδή ψηφίσουνε επί 3 ημέρες; Ή όσων παραβρεθούν τη Δευτέρα στις 8.00π.μ στον ΕΔΟΕΑΠ;). Όσοι ψηφισουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ θα αποδεχθούν συνειδητά την κατάργηση τους ως “μέτοχοι” του ΕΔΟΕΑΠ και τη μετατροπή τους σε ασφαλισμένους και όσοι παραβρεθούν θα έχουν αποδεχθεί την κατάργηση του Καταστατικού του Οργανισμού κατ’ εντολή υπουργού.

Οι εκλογές θα γίνουν με δικηγόρους που θα στείλει ο δικηγορικός σύλλογος! Η απάντηση της ηγεσίας σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα είναι ότι όποιος δεν ψηφίσει είναι “εχθρός του ταμείου”! Ποιού ταμείου όμως; Του ΕΔΟΕΑΠ που υπάρχει σήμερα; Όχι βέβαια. Του ταμείου που θέλουν να φτιάξουν και να ηγούνται από τις θέσεις τις οποίες ελπίζουν πως θα διατηρήσουν και θα διορίσουν κι άλλους δικούς τους. Με μηχανισμούς που θα στήσουν σε συνεργασία με τους εργοδότες για να εισπράττουν την εισφορά του 2% και θα κανονίζουν (με ομόφωνη απόφαση όπως λέει η διάταξη) αν θα εισπραχθούν τα χρέη των εκδοτών…

Το περιεχόμενο της νομοθετικής ρύθμισης και των συνακολουθούμενων Καταστατικών αλλαγών είναι ο δεύτερος αυτοεξευτελισμός του δημοσιογραφικού κλάδου. Οι δημοσιογράφοι καλούνται να ψηφίσουν πως θα διατηρήσουν ένα ταμείο στο οποίο οι άνεργοι συνάδελφοι τους σύντομα θα είναι παρελθόν (λόγω αναλογιστικών μελετών βιωσιμότητας), να ψηφίσουν πως οι συνάδελφοι τους στο γραφείο, δίπλα τους που πληρώνονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών δεν θα βρίσκονται στο ίδιο ταμείο υγείας με αυτούς. Καλούνται να ψηφίσουν πως θα παραμείνουν ως “περιούσιος” κλάδος εκτός ΕΟΠΠΥ αλλά με παροχές ίδιες με του ΕΟΠΠΥ. Θα εξασφαλίσουν όμως στα συνδικαλιστικά στελέχη θέσεις διοίκησης!

Με τη νομοθετική αυτή ρύθμιση κερδισμένη είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που απαλάσσεται για δυο-τρία χρόνια από τον πονοκέφαλο των “δημοσιογράφων” (σε δυο-τρία χρόνια βλέπουμε, θα μπουν στον ΕΟΠΠΥ παρακαλώντας) και φυσικά οι εργοδότες που κερδίζουν εκτός από όλα τα άλλα και τη σταδιακή κατάργηση των ενώσεων ως συνδικαλιστικά όργανα. Μπορεί να κραυγάζουν μέσα από τις ανακονώσεις τους για το 2% αλλά όλοι γνωρίζουμε πως ΔΕΝ πληρώνουν. Είναι ψέματα για παράδειγμα πως ο Νίκος Χατζηνικολάου-πρόεδρος πλέον της ΕΙΗΕΑ σταμάτησε να πληρώνει τις εισφορές των ασφαλισμένων του από τη στιγμή που καταργήθηκε το αγγελιόσημο; Το ίδιο και ο Θεοχ. Φιλιππόπουλος. Ας βγάλει δημόσια το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ ποιοι δεν πληρώνουν, ποιούς πήγε στα δικαστήρια και όχι να εμφανίζεται σε ανακοινώσεις που δεν κοστίζουν τίποτε, ως “αγωνιστές” ενάντια στις εργοδοτικές δηλώσεις…

MediaTVNews.gr

Λίγα ακόμη για τη ρύθμιση του ΕΔΟΕΑΠ

  • ESIEA1
  • Η ρύθμιση δεν έχει καμία σαφή πρόβλεψη για ανέργους και για όσους δουλεύουν με μπλοκάκι.
  • Οι εργοδότες που αντέδρασαν είναι μόνο μία μερίδα (έντυπος χώρος) που δεν παίρνουν το αντάλλαγμα της μείωσης του φόρου που παίρνουν οι καναλάρχες που έχουν υπαγορεύσει την ρύθμιση!
  • Με την ρύθμιση αποκαλύπτεται η μεγάλη απάτη με το αγγελιόσημο και την απαίτηση κατάργησής του από την τρόικα, ενώ ενας νέος πόρος στα μέτρα των εργοδοτών παίρνει την θέση του.
  • Η κατάργηση του αγγελιόσημου ήταν απαίτηση της εργοδοσίας υπό το ευνοικά αδιάφορο βλέμμα της τρόικα που υλοποιήθηκε από τον Πετρόπουλο.
  • Στο διαταύτα αυξάνονται οι κρατήσεις (εισφορές) για τους εργαζόμενους και μειώνονται (σε συγκριση με “ΙΚΑ”) για τους εργοδότες
  • Το 2% τέλος επι του τζίρου είναι ενα ποσό που κανείς δεν το έχει υπολογίσει ούτε με σχετική ακρίβεια και οπωσδήποτε (το έχει παραδεχθεί στο Μεικτό και ο Στ.Καπάκος) είναι μικρότερο από το εισπράξιμο αγγελιόσημο (να θυμίσουμε οτι μόνο το 6% από το συνολικό 21% του τέλους αγγελιόσημου έφτανε στο ΤΣΠΕΑΘ) και δεν καλύπτει μαζί με τις εισφορές το έλλειμμα του ΕΔΟΕΑΠ!
(Γι’ αυτό ο Στ. Καπάκος στην πρότασή του είχε προσθέσει και την έμμεση εισφορά δημοσίου (“δωρεάν” υπηρεσίες από δημόσια νοσοκομεία στον ΕΔΟΕΑΠ) που είχε ονομάσει “διασύνδεση” με δημόσιο και αντάλλαγμα την περίθαλψη μη μελών του ΕΔΟΕΑΠ (τους περιβόητους περίοικους). Αυτό το σκέλος “κόπηκε” για να μην ακυρωθεί η τοποθέτηση της τρόικα οτι δεν την αφορά ο ΕΔΟΕΑΠ όσο δεν υπάρχει εμπλοκή σ’ αυτό με δαπάνες δημοσίου.
Οσο αφορά το συνδικαλιστικό μέρος
  • Ασφαλισμένος στον ΕΔΟΕΑΠ πλέον θα είναι κάθε εργαζόμενος σε ΜΜΕ αρκεί να δηλωθεί από τον εργοδότη του ανεξάρτητα από το αν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ ή των άλλων Ενώσεων.
  • Σταματάει η χρηματοδότηση των Ενώσεων από τον νέο “πόρο”.
  • Καταλύεται η εκλογή των μελών του Συμβουλίου του “ΕΔΟΕΑΠ” από τα μέλη των Ενώσεων με τον τρόπο εκλογής του νέου ΔΣ.
  • Το βασικότερο όλων όμως είναι οτι ενώ εισάγεται ενα σύστημα μικρότερων εσόδων προβλέπεται η παροχή υπηρεσιών σε τριπλάσιο αριθμό εργαζόμενων οι οποίες (υπηρεσίες) θα πρέπει να μειώνονται όσο χρειάζεται για να καλύπτεται το οριο της ετήσιας αναλογιστικής μελέτης.
  • Και ταυτόχρονα μπαίνει το βέτο της εργοδοσίας, καθώς για να πάρει το ΔΣ απόφαση που να υπερβαίνει σε κάτι τα όρια της αναλογιστικής, όπως πχ ενα ακριβό φάρμακο, μία ειδική κατηγορία βαρειά ασθενών, ή πολύ περισσότερο τους όρους κάλυψης των ανέργων, (ή ακόμα ακόμα και η διατήρηση του επιπέδου παρεχόμενων υπηρεσιών), χρειάζεται “ομοφωνία”.
Με άλλα λόγια είναι μία ρύθμιση η οποία καταστρέφει το επιπεδο παροχής υπηρεσιών (αναλόγως εσόδων) και οδηγεί στην σταδιακή αποδυνάμωση και κατάργηση των Ενώσεων.
 
MediaTVnews.gr
 

Αποκάλυψη: Μητσοτάκης και εκδότες «φρενάρουν» την τροπολογία για τον ΕΔΟΕΑΠ

Για την άλλη βδομάδα πάει, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης για τον ΕΔΟΕΑΠ στη Βουλή, μετά τις επιφυλάξεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και την αντίδραση των εκδοτών.

Του Μιχάλη Σιάχου

Τις τελευταίες ώρες, στην ηγεσία του υπουργείο Εργασίας επικρατεί μια σχετική «παγωμάρα» για το θέμα, η οποία έχει καταλαγιάσει τον αρχικό… ενθουσιασμό και τη βιασύνη για άμεση, ακόμα και με διαδικασίες κατεπείγοντος, κατάθεση στη Βουλή της νομοθετικής ρύθμισης για τον ΕΔΟΕΑΠ, κάτι που αναμενόταν να γίνει σήμερα ή αύριο.

Δύο είναι οι καθοριστικοί παράγοντες για το μούδιασμα των τελευταίων ωρών. Ο πρώτος αφορά την, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, επιφύλαξη που εξέφρασε σε στενούς του συνεργάτες για το θέμα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν τάχθηκε ανεπιφύλακτα υπέρ της ρύθμισης που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, αλλά εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός, επισημαίνοντας ότι η Ν.Δ. θα τοποθετηθεί επίσημα αφού πρώτα μελετήσει σε βάθος το ζήτημα.

Ο δεύτερος παράγοντας, αφορά την αντίδραση μερίδας των εκδοτών (δείτε αναλυτικά εδώ), οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι θα προσφύγουν στα ευρωπαϊκά και ελληνικά δικαστήρια για την θεσμοθέτηση του 2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων ΜΜΕ υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ.

Η κυβέρνηση, με βάσει και τις αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχαν γίνει όλους τους προηγούμενους μήνες, εκτιμούσε ότι παρά τις όποιες επιμέρους διαφωνίες δεν θα υπάρξει τέτοια αντίδραση από τους εργοδότες. Η στάση, λοιπόν, μερίδας των εκδοτών σε συνδυασμό με την επιφύλαξη που εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δημιουργούν «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση, η οποία σε καμία περίπτωση δεν θέλει, ειδικά στη συγκεκριμένη συγκυρία, μια ανοιχτή παρέμβαση της τρόικας και μια κυβερνητική υπαναχώρηση σε ένα θέμα το οποίο ήθελε να εγγράψει στον κατάλογο των επιτυχιών της.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι χτες, μετά τη συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ), και ο νέος πρόεδρος, Νίκος Χατζηνικολάου, εξέφρασε την αντίθεσή του στο 2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων ΜΜΕ.

Με βάση τα τελευταία δεδομένα, η μετάθεση για την άλλη βδομάδα της κατάθεσης στη Βουλή της ρύθμισης για τον ΕΔΟΕΑΠ, δεν σχετίζεται τόσο με την αναμονή του αποτελέσματος από την τριήμερη ψηφοφορία των μελών του ΕΔΟΕΑΠ για την αλλαγή του καταστατικού του (δείτε αναλυτικά εδώ), όσο κυρίως με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την αντίδραση των εκδοτών, κινήσεις που αποτελούν και έμμεσο… νεύμα προς την τρόικα για το θέμα.

Asfalistiko.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ
Όλοι στις κάλπες του ΕΔΟΕΑΠ
Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017

Στο παρά ένα της νομοθετικής ρύθμισης που θα επιτρέψει στον πνέοντα τα λοίσθια ΕΔΟΕΑΠ να ανανήψει και να επιβιώσει, ορισμένοι εργοδότες από το χώρο των έντυπων ΜΜΕ τορπιλίζουν την προσπάθεια προβαίνοντας μάλιστα στην απαράδεκτη κίνηση να απειλούν με απολύσεις, προκειμένου να μη βάλουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν για την επικουρική ασφάλιση των εργαζομένων τους. Των εργαζομένων των οποίων τις εισφορές κάποιοι από αυτούς παρακρατούν, αλλά δεν καταβάλλουν.

Αντιδρούν αυτοί που αποκόμισαν σημαντικά κέρδη από την κατάργηση του τέλους επί των πωλήσεων και από την κατάργηση του αγγελιοσήμου, αποδεικνύοντας την πλήρη αδιαφορία τους για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του δημοσιογραφικού κόσμου και όλων των εργαζόμενων στην Ενημέρωση.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη ψήφιση των ρυθμίσεων για να δοθεί τέλος στην αγωνία του ΕΔΟΕΑΠ των ΤΕΑΣ/ΕΤΑΣ, όπως της έχουμε ζητήσει, στο πλαίσιο του σχεδίου διατάξεων που στηρίζεται στις προτάσεις, που κατέθεσε η ΕΣΗΕΑ για τις εισφορές, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την επικούρηση και κατά ένα μέρος στην εισφορά επί του τζίρου, καθώς και τη διατήρηση του αυτοδιοίκητου χαρακτήρα του Οργανισμού. Σχέδιο που επεξεργαστήκαμε και συμφωνήσαμε εργαζόμενοι, κυβέρνηση και υγιείς επιχειρηματίες των ΜΜΕ, προκειμένου οι εργαζόμενοι στον τύπο να μην γίνουν έρμαια εργοδοτών με άδηλες προθέσεις.

Το εγχείρημα της διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ/ΕΤΑΣ πρέπει να στηριχθεί και όπως επισημαίνει στη χθεσινή ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ «κατά την διάρκεια της εφαρμογής της τους επόμενους μήνες να δούμε τις τυχόν αλλαγές και διορθωτικές παρεμβάσεις που πρέπει, να γίνουν προκειμένου ο ΕΔΟΕΑΠ να καταστεί βιώσιμος μακροπρόθεσμα».

Ταυτόχρονα καλούμε τους συναδέλφους μέλη του ΕΔΟΕΑΠ να δώσουν βροντερό παρών στις καταστατικές διαδικασίες επικύρωσης των διατάξεων για την εξασφάλιση εσόδων ενός νέου μεγάλου ΕΔΟΕΑΠ που θα αποτελεί στήριγμα για όλους τους εργαζόμενους των ΜΜΕ.

Η υπερψήφιση του σχεδίου από την συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Ταμείου μας είναι καταστατική υποχρέωση για τη σωτηρία του, με ενδεχόμενο να καταστεί μοιραία η αδικαιολόγητη αποχή έστω και ενός μέλους και δεν επιτευχθεί η υποχρεωτική απαρτία.

Όλοι στις κάλπες του ΕΔΟΕΑΠ Αθήνας και Θεσσαλονίκης την προσεχή Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.