A+ A A-

Ηγέτες μίας χρήσεως...

Όταν είσαι καιροσκόπος, γέννημα-θρέμμα της εικονικής πραγματικότητας των μίντια και των ευκαιριακών δημοσκοπήσεων, όταν κάνεις τον "προπονητή" από τις εξέδρες των επισήμων, χωρίς να ιδρώσεις και να "πολεμήσεις" στον αγωνιστικό χώρο για τις ιδέες σου και τα οράματά σου, κατά βάθος κανείς δεν σε πιστεύει.
Οι υποτιθέμενοι οπαδοί σου είναι ευκαιριακοί και την κρίσιμη ώρα που πρέπει να σε στηρίξουν, χάνονται, γιατί κατά βάθος, την κρίσιμη ώρα, χάνεσαι και συ, αφού ως αχυράνθρωπος της ματαιοδοξίας, νόμιζες ότι μπορείς εντελώς "ατσαλάκωτος" με το μικρότερο προσωπικό κόστος, να αποκομίσεις το μεγαλύτερο πολιτικό κέρδος.
Την κρίσιμη ώρα ο χρησμός του Θεόδωρου Πάγκαλου δικαιώνεται, γιατί αποδεικνύεσαι ένας "κύριος Τίποτα", το πορτρέτο του κυρίου "Τίποτα".
Την κρίσιμη ώρα, από δήμαρχος, αντί για ηγέτης, γίνεσαι κλητήρας.
Κι αν όπως λένε, τελικά, γίνεσαι αυτό που είσαι, πρέπει να είστε ευχαριστημένος κύριε Αβραμόπουλε που έστω και αργά καταλάβατε ότι "στην πολιτική χρειάζεται ειλικρίνεια, θάρρος, καθαρός λόγος και ρεαλιστική αίσθηση των πραγμάτων".
Έστω και αργά, μετά από τόσα αργόσυρτα και "ξενέρωτα" επεισόδια, το σίριαλ της αρχηγίας σας κατέβηκε από την πολιτική σκηνή λόγω ελλείψεως ιδεών και ουσιαστικού ενδιαφέροντος.


ΥΓ) Τρίτη 11 Ιουνίου 2002 : ο κύριος Αβραμόπουλος αποφάσισε, με δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς δηλαδή να ενημερώσει ούτε τον εκπρόσωπο του κόμματός του, "την αναστολή της οργανωτικής λειτουργίας του ΚΕΠ και τη μετατροπή του κόμματος σε κίνηση πολιτικού προβληματισμού και παρέμβασης".
Υποτίθεται ότι το Κίνημα Ελεύθερων Πολιτών (ΚΕΠ) δημιουργήθηκε για να "τελειώσει" το δικομματισμό, αλλά ο ηγέτης του κατάλαβε ότι ο δικομματισμός " ανθίσταται και δεν αφήνει πεδίο ανοιχτό για την ανάπτυξη ζωτικού χώρου στη νέα πολιτική πρόταση". Τι περίμενε, δηλαδή, να του πουν "περάστε κύριε, τελειώστε μας;".
Υποτίθεται ότι το ΚΕΠ θα βασιζόταν στις συνδρομές των μελών του και όχι στα "διαπλεκόμενα" αλλά "η οικονομική ύφεση δεν επιτρέπει στο μέσο έλληνα πολίτη και στους φίλους του να είναι αρωγοί του εγχειρήματος".
Σύμφωνα με την οικονομική επιτροπή το ΚΕΠ θα χρειαζόταν 700 χιλιάδες Ευρώ (230 εκ. δρχ.) για να λειτουργήσει και να συμμετάσχει στις εκλογές. Θα χρειαζόταν δηλαδή, τρία Ευρώ (1 χιλιάρικο) συνδρομή από 230 χιλιάδες μέσους έλληνες πολίτες και φίλους.
Φαίνεται ότι, οι εκατοντάδες χιλιάδες φίλοι του "Κινήματος" που ευχαρίστησε ο κ. Αβραμόπουλος κατά τη διάρκεια του βαρυσήμαντου διαγγέλματός του, δεν πείστηκαν να διαθέσουν ούτε τρία Ευρώ για να το κρατήσουν στη ζωή.